Οι 10 καλύτερες υπογραφές της Λίβερπουλ

Την τελευταία δεκαετία, Λίβερπουλ έχει κάνει μια σημαντική επιστροφή στη διεθνή σκηνή. Χάρη στην έξυπνες εξαγορές και στρατηγικές προσθήκες, ο σύλλογος μεταμόρφωσε το πεπρωμένο του και ξαναέχτισε την κληρονομιά του. Ανακαλύψτε από το Foot221 τις 10 κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Οι 10 καλύτερες υπογραφές στην ιστορία της Λίβερπουλ

10. Φερνάντο Τόρες

Ο Φερνάντο Τόρες ήρθε στη Λίβερπουλ το 2007 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Μετά από έντονες διαπραγματεύσεις, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε έναντι αμοιβής περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ.

Torres, σε ηλικία 23 ετών, επέλεξε αυτή την αλλαγή σε αναζήτηση ευκαιρίες ανάπτυξης ως ποδοσφαιριστής. Ο Ισπανός προσελκύστηκε από το ανταγωνιστικό περιβάλλον που Reds το προσέφεραν σε σύγκριση με τους Colchoneros.

Ο El Niño καθήλωσε το κοινό του Άνφιλντ με την αποφασιστικότητα και το ταλέντο του. Το ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν εντυπωσιακό και, υπό τον Ράφα Μπενίτεζ, έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. καλύτεροι επιθετικοί στην ήπειρο, με ένα εκπληκτικό ρεκόρ 33 γκολ στην πρώτη του σεζόν.

9. Philippe Coutinho

Η Λίβερπουλ προχώρησε σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις της αγοράς του 2013 με την απόκτηση του 20χρονου Φιλίπ Κουτίνιο.

Ο Κουτίνιο υπέγραψε ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο και αποκαλύφθηκε στην κόκκινη ομάδα. Παρά τη θέση του ως μέσος, ο Κουτίνιο αποκάλυψε ότι προτιμά να συμμετέχει στην επίθεση.

Μικρός μάγος Γρήγορα έγινε βασικός παίκτης στο Άνφιλντ. Ήταν μόνιμο μέλος της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς που έφτασε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ την περίοδο 2013/14, αλλά δεν κατάφερε να έχει αντίκτυπο.

Με έναν εντυπωσιακό συνδυασμό γκολ και ασίστ, sπαιχνίδι του κέρδισε τους οπαδούς και τον έκανε παίκτη που θαυμάζεται στην ομάδα, ειδικά υπό τον Γιούργκεν Κλοπ. Υπό τον Γερμανό, οι επιδόσεις του βελτιώθηκαν ακόμη περισσότερο.

Πίστωση φωτογραφίας: This is Anfield

8. Luis Suarez

Τον Ιανουάριο του 2011, η Λίβερπουλ απέκτησε Luis Suárez για λίγο περισσότερο 25 εκατομμύρια ευρώαπό τον Άγιαξ Άμστερνταμ. Ο 24χρονος Ουρουγουανός επιθετικός ενσάρκωσε το πνεύμα της Premier League και έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. ο πιο θανατηφόρος επιθετικός από το Red για χρόνια. Η αφοσίωση και το πάθος του είχαν απήχηση στο Άνφιλντ και έλαμψε δίπλα στον Στίβεν Τζέραρντ, έναν από τους θρύλους του συλλόγου.

Ωστόσο, παρά τις προσωπικές του επιτυχίες, συμπεριλαμβανομένου ενός ρεκόρ σκοραρίσματος, Ο Σουάρες έχει βιώσει κάποιες οδυνηρές στιγμές στην ιστορία του συλλόγου. Μεταξύ αυτών, η απογοήτευση στην προσπάθεια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν επίσης το αντικείμενο της διαμάχη.

Η αναχώρησή του για Βαρκελώνη το 2014 σηματοδότησε το τέλος μιας συναισθηματικής περιόδου στην παραλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κληρονομιά του Λουίς Σουάρες έχει δημιουργήσει ένα προηγούμενο για το πώς θα εξελιχθεί η ομάδα στο μέλλον.

Photo credit: The Liverpool Offside

7. Τζόρνταν Χέντερσον

Η άφιξη του Τζόρνταν Χέντερσον στη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2011 ανέβασε τις προσδοκίες πέρα από κάθε φαντασία. Ήταν μια μεταγραφή για περίπου 18 εκατομμύρια έχει δημιουργήσει μια αύρα προσμονής.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων του σεζόν με την Reds ο ρόλος του στην ομάδα δεν ήταν σαφώς καθορισμένος. Υπό τον Μπρένταν Ρότζερς, η θέση του εξελίχθηκε σταθερά από μέσος στο φτερό και ακόμη και στη μεσαία γραμμή.

Μέχρι τότε ο Henderson φαινόταν προορισμένος για να περάσει απαρατήρητος στο Άνφιλντ. Δεν είχε κανένα διακριτικό προσόν σε έναν σύλλογο που, αν και δεν ήταν στα καλύτερά του από αθλητική άποψη, εξακολουθούσε να είναι ένας σπουδαίος σύλλογος από άλλες απόψεις.

Η καριέρα του πήρε μια εκπληκτική τροπή όταν διαδέχθηκε τον Στίβεν Τζέραρντ στη θέση του αρχηγού. Από τότε, έγινε αδιαμφισβήτητος ηγέτης.

Υπό τον Γιούργκεν Κλοπ, ο Τζόρνταν καθιερώθηκε ως παίκτης-κλειδί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ και της το Champions League.

6. Τιάγκο Αλκαντάρα

Η συμφωνία που έφερε τον Τιάγκο Αλκαντάρα στη Λίβερπουλ το 2020 επιτεύχθηκε μετά από μακρές διαπραγματεύσεις. περίοδος κερδοσκοπίας και διαπραγματεύσεις μεταξύ του αγγλικού συλλόγου και Μπάγερν Μονάχου.

Στις αρχές Ιουλίου του ίδιου έτους, ο πρόεδρος της Βαυαρίας Karl-Heinz Rummenigge επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τον σύλλογο. Reds και έθεσε το ενδεχόμενο αποχώρησής του. Αν και ο Τιάγκο αρχικά διέψευσε τις φήμες, η μεταγραφή τελικά ολοκληρώθηκε, για 22 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Ισπανός μέσος απέδειξε γρήγορα την αξία του όταν αγκάλιασε τον τρόπο παιχνιδιού του Γιούργκεν Κλοπ και προσαρμόστηκε στο απαιτητικό περιβάλλον της Premier League.

Η τεράστια εμπειρία του τον βοήθησε να κατακτήσει πολλούς τίτλους. Επιπλέον, οι συμμετοχές του στο Champions League του επέτρεψαν να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κρίσιμες στιγμές.

Πίστωση φωτογραφίας: This is Anfield

5. Alisson Becker

Το 2018, ο Alisson Becker έγινε ο πιο ακριβός τερματοφύλακας στην ιστορία του ποδοσφαίρου όταν άφησε τη Ρόμα για να ενταχθεί στη Λίβερπουλ. Η συμφωνία άξιζε 62 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναζήτηση ενός αξιόπιστου τερματοφύλακα οδήγησε τον σύλλογο να επενδύσει στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα. Τα προσόντα του και η εμφάνισή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας με την Καναρίνια προσέλκυσαν την προσοχή της Reds.

Ήρθε για να ενισχύσει τη θέση του τερματοφύλακα μετά τις αμφίβολες εμφανίσεις του Loris Karius κατά τη διάρκεια του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πίστωση φωτογραφίας: The Liverpool Offside

4. Virgil Van Dijk

Virgil van Dijk εντάχθηκε στη Λίβερπουλ στις 27 Δεκεμβρίου 2017 από τη Σαουθάμπτον έναντι σχεδόν 85 εκατομμύρια ευρώ. Έγινε έτσι ο πιο επιτυχημένος αμυντικός στην ιστορία.

Η άφιξή του σηματοδότησε μια αλλαγή για τη Λίβερπουλ υπό τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος επιδίωξε να να ενισχύσει την άμυνά του για να είναι ανταγωνιστική στην Αγγλία και την Ευρώπη.

Η επίδραση του Ολλανδού ήταν εμφανής από την αρχή. Στην πρώτη του πλήρη σεζόν, ο Reds Έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φαν Ντάικ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της ομάδας. Ο αμυντικός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον θρίαμβο της ομάδας στο Champions League την επόμενη χρονιά, που έβαλε τέλος στο 14 χρόνια ξηρασίας σε αυτή τη διοργάνωση.

Πίστωση φωτογραφίας: The Liverpool Offside

3. Roberto Firmino

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήρθε στη Λίβερπουλ το 2015 από τη Χόφενχαϊμ για ένα ποσό που υπολογίζεται σε 41 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδειχθεί βασικός παίκτης χάρη στην ευελιξία του και την τακτική ευφυΐα και την ικανότητα να παίζει το ρόλο του ψεύτικο 9 εξαιρετικά.

Σε περισσότερους από 350 αγώνες και με 107 γκολ, Ο Φιρμίνο αποτέλεσε βασικό γρανάζι στο σύστημα του Γιούργκεν Κλοπ.

Η ικανότητά του να συνδυάζεται με τους συμπαίκτες του, να πιέζει την αντίπαλη άμυνα και να γίνεται αντιληπτός από τους παίκτες. δημιουργία ευκαιριών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των γιγάντων του Merseyside. Η επιρροή του ήταν ένα από τα κλειδιά για τον αγιασμό της ομάδας κατά τη διάρκεια της τη σεζόν 2018/19 και την κατάκτηση του Premier League την επόμενη χρονιά.

2. Sadio Mané

Sadio Mané είναι μία από τις καλύτερες προσλήψεις στην ιστορία της Λίβερπουλ λόγω της εξαιρετικής του συμβολής στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Όπως και ο Φιρμίνο, ο Reds paid 41 εκατομμύρια για την επιστολή της Σενεγάλης.

Από την άφιξή του το 2016, ο Μανέ δεν έχει γίνει μόνο ένας παγκόσμια φιγούρα, αλλά άφησε επίσης ένα ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του συλλόγου. Ο ρόλος του ως εξτρέμ στην επιθετική τριπλέτα μαζί με τον Roberto Firmino και Mohamed Salah οδήγησε τους έξι φορές νικητές του Τσάμπιονς Λιγκ σε μια εποχή επιτυχιών.

Η επιρροή του στην ομάδα ξεπέρασε τα απτά αποτελέσματα, καθώς έφερε την ικανότητά του να σκοράρει γκολ και να λειτουργεί ως μέλος μιας ομάδας. Ο Μανέ δεν βοήθησε μόνο στο γήπεδο, αλλά έπαιξε και σημαντικό ρόλο στην ομάδα. ένα πρότυπο και ένα είδωλο για τους θαυμαστές.

Πίστωση φωτογραφίας: This is Anfield

1. Mohamed Salah

Mohamed Salah Είναι μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες στην πρόσφατη ιστορία της Λίβερπουλ. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αποκτήματα της μεταγραφικής αγοράς του καλοκαιριού του 2018, αφού οι “κόκκινοι” έδωσαν 40m.

Με εμπειρία στην Premier League με Τσέλσι, Ο Σαλάχ ήταν ήδη εξοικειωμένος με τον αγγλικό ανταγωνισμό. Αλλά ήταν στη Λίβερπουλ που το ταλέντο του άνθισε.

Ο Κλοπ έχει επαινέσει τον Σαλάχ σε πολλές περιπτώσεις, συγκρίνοντας τον μάλιστα με θρύλους όπως οι. Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο προπονητής επέμεινε στην επιρροή του Φαραώ στη γαλλική ομάδα. της ομάδας και τη σταδιακή εξέλιξή του σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Λίστα με τις 10 κορυφαίες υπογραφές στην ιστορία της Λίβερπουλ.

Παίκτης Τιμή Seasons
Mohamed Salah 42 εκατομμύρια ευρώ 2017 – Ειδήσεις
Σαντιό Μανέ 41,2 εκατομμύρια ευρώ 2016 – 2022
Ρομπέρτο Φιρμίνο 41 εκατομμύρια ευρώ 2015 – 2023
Virgil Van Dijk 84,6 εκατομμύρια ευρώ 2017 – Ειδήσεις
Alisson Becker 62,5 εκατομμύρια ευρώ 2018 – Ειδήσεις
Τιάγκο Αλκαντάρα 22 εκατομμύρια ευρώ 2020 – Σήμερα
Jordan Henderson 18 εκατομμύρια ευρώ 2011-2023
Luis Suarez 25,5 εκατομμύρια ευρώ 2011-2014
Philippe Coutinho 13 εκατομμύρια ευρώ 2013 – 2018
Φερνάντο Τόρες 38 εκατομμύρια ευρώ 2007 – 2011