Οι 10 καλύτεροι νεοσύλλεκτοι της Μάντσεστερ Σίτι

10. Jack Grealish

Στις 5 Αυγούστου 2021, η αγορά της Premier League ανατράπηκε. Η Μάντσεστερ Σίτι το έκανε, Jack Grealish έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. με 118 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν στην Άστον Βίλα.

Αν και ήρθε για να διεκδικήσει τη θέση του μεσοεπιθετικού, με την πάροδο του χρόνου κέρδισε μια σταθερή θέση στην ενδεκάδα του Γκουαρδιόλα. Η πρώτη του σεζόν ήταν δύσκολη, αλλά την περασμένη σεζόν έλαμψε στην αριστερή πλευρά και έπαιξε βασικό ρόλο στο τρεμπλ.

Βρίσκεται στον σύλλογο μόλις δύο σεζόν, αλλά είναι ήδη ένα είδωλο, κυρίως λόγω της ξεχωριστής προσωπικότητάς του. Έπαιξε σε 89 αγώνες, 11 γκολ και 15 ασίστ. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2027.

Μάντσεστερ Σίτι

9. Fernandinho

Από τη Σαχτάρ, Fernandinho προσγειώθηκε στο έδαφος της Μανκούνια. για 40 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο του 2013. Στην αναζήτηση ενός μέσου ικανού να προσφέρει το επίπεδο που αναμενόταν για να παραμείνει στη μάχη για τίτλους, ο Βραζιλιάνος ήταν το φως στην άκρη του τούνελ.

Υπερασπίστηκε την ασπίδα της Σίτι για εννέα σεζόν και κέρδισε δεκατέσσερις τίτλους, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων στην Premier League μεταξύ 2013 και 2022. Υπό τον Γκουαρδιόλα, έχει γίνει ένας από τους καλύτερους μέσους στο πρωτάθλημα και ο έμπιστος αρχηγός των συμπαικτών του.

Έφυγε από τους Μπλε το 2022 και τώρα παίζει για τηνAthlético ParanaenseΗ ομάδα στην οποία έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2005.

Μάντσεστερ Σίτι

8. Rodri Hernandez

Ο Ισπανός διεθνής παίκτης υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2019. για 70 εκατομμύρια ευρώ που καταβλήθηκαν στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Η υπογραφή του ήταν, εκείνη την εποχή, η δεύτερη ακριβότερη στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Ρόντρι ήταν ένας από τους παίκτες που ο Γκουαρδιόλα “γυάλισε”. Καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς Ο έλεγχός του και η ταχύτητά του στην ανάκτηση της μπάλας τον έκαναν τον καλύτερο μέσο στον κόσμο. Το κατόρθωμα που αφήνει τον άνθρωπό του γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου είναι το γκολ στο 68′ που επέτρεψε στη Σίτι να σηκώσει το πρώτο της Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Μέσα σε τέσσερις σεζόν κατέκτησε τρεις τίτλους στην Premier League, ένα FA Cup, δύο League Cup, ένα Super Cup και, φυσικά, ένα Champions League.

7. Raheem Sterling

Sterling Έγινε μέλος της Μάντσεστερ Σίτι από τη Λίβερπουλ τον Ιούλιο του 2015. για 63 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνη την εποχή, η μεταγραφή του αποτελούσε ρεκόρ στην αγγλική αγορά.

Ο επιθετικός έμεινε στην ιστορία για τον καθοριστικό του ρόλο στο τρεμπλ της Premier League, του FA Cup και του Carabao Cup 2018-19. Στις 7 σεζόν που φόρεσε τη γαλάζια φανέλα, πραγματοποίησε 339 εμφανίσεις, σημείωσε 131 γκολ και κατέκτησε δώδεκα τίτλους.

Είναι γνωστός για το δυναμικό του παιχνίδι στα αριστερά, την καλή κατοχή της μπάλας και την ικανότητά του να πετυχαίνει γκολ ακόμα και από το κέντρο. Από το 2022, θα αγωνίζεται στην Τσέλσι.

Μάντσεστερ Σίτι

Επιβεβαιώθηκε η μεταγραφή του νορβηγικού διαμαντιού της Μπορούσια Ντόρτμουντ στη Μάντσεστερ Σίτι για τον Ιούνιο του 2022. έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ στην Premier League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Erling Haaland έπαιξε 53 παιχνίδια σε μία μόνο σεζόν, πέτυχε 52 γκολ και έδωσε 9 ασίστ.. Κατέκτησε το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στην Premier League σε μία σεζόν, με 36.

Είχε καθοριστικό ρόλο στο τρεμπλ της περιόδου 2022-23, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στην Premier League, ένα Κύπελλο F.A. και το Ορεχόν. Αποτελεί βασικό κομμάτι της ομάδας του Γκουαρντιόλα και αναδεικνύεται σε υποψήφιο για την κορυφαία θέση. για τη Χρυσή Μπάλα σε ηλικία 23 ετών. Μπορείτε να φανταστείτε καλύτερη πρώτη σεζόν;

5. Ilkay Gundogan

Η πρώτη πρόσληψη της εποχής του “Πεπ” Γκουαρντιόλα στον αγγλικό σύλλογο. Ο Γκουντογκάν έφτασε στο Μάντσεστερ το καλοκαίρι του 2016 από την Μπορούσια Ντόρτμουντ έναντι αμοιβής περίπου 27 εκατομμυρίων ευρώ..

Η συμφωνία ήταν ριψοκίνδυνη, καθώς ο ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε λίγες εβδομάδες πριν συμφωνηθεί η συμφωνία. Αλλά ο Γκουαρδιόλα ήταν αποφασισμένος να κρατήσει το αστέρι και τα κατάφερε – τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Γερμανός ξεχώριζε για την ευελιξία του στο παιχνίδι: έπαιζε ως μεσοεπιθετικός, ψευτοεπιθετικός και μεσοεπιθετικός.

Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού τη σεζόν 2022-23 και φόρεσε. η ομάδα που κέρδισε τον θρίαμβο την ίδια σεζόν: Premier League, Κύπελλο F.A. και Champions League.

Σε επτά χρόνια στην ομάδα, έπαιξε σε 304 αγώνες, σκόραρε 60 γκολ και έδωσε 40 ασίστ.. Κατέκτησε 5 τίτλους στην Premier League, 4 Κύπελλα Πρωταθλήματος, 2 Σούπερ Καπ και 2 Κύπελλα Αγγλίας. Το καλοκαίρι της μεταγραφικής περιόδου του 2023, υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα ως ελεύθερος.

Μάντσεστερ Σίτι

4. Vincent Kompany

Ο Κομπανί ήρθε στη Μάντσεστερ από το Αμβούργο το καλοκαίρι του 2008 έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ μετά από αίτημα του Μαρκ Χιουζ.

Πέρασε 11 χρόνια σε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί “τον σύλλογο της ζωής του” και η θητεία του ήταν ιστορική με 360 συμμετοχές. Διακρίθηκε ως ένας πολύπλευρος αμυντικός, άλλοτε στη μεσαία γραμμή και άλλοτε στην επίθεση.

Το 2011, οι συμπαίκτες του τον εξέλεξαν αρχηγό της ομάδας και έπαιξε στο φτερό μέχρι την αποχώρησή του το 2019.

Σήμερα είναι προπονητής της Μπέρνλι, μιας ομάδας που μόλις ανέβηκε στην Premier League. Θα ανοίξει τη νέα σεζόν με ένα παιχνίδι εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι.

3. Kevin de Bruyne

Αφού έπαιξε μόλις 425 λεπτά με την Τσέλσι σε τρία χρόνια, ο Κέβιν ντε Μπρούιν επέστρεψε στη Γερμανία με τη Βόλφσμπουργκ και νόμιζε ότι ο χρόνος του στην Premiership είχε τελειώσει. Αλλά την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του 2015, η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε την απόκτηση του Βέλγου έναντι 76 εκατ. ευρώ.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην ιστορία της Premiership, με χειρουργική ακρίβεια στην παροχή ασίστ και στο σκοράρισμα. Κέρδισε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς το 2020 και το 2021.

Σε επτά χρόνια στον σύλλογο, σημείωσε 96 γκολ και έδωσε 152 ασίστ σε 356 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε το Champions League το 2023 και γεμίζει την τροπαιοθήκη της Σίτι με 15 τίτλους μέχρι σήμερα.

2. David Silva

Στις 30 Ιουνίου 2010, η Βαλένθια και η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του El Mago έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία, έφτασε στην αγγλική πόλη για να αλλάξει τα πάντα.

Έπαιξε δέκα χρόνια με τη μπλε φανέλα και έγινε μια από τις φιγούρες που έφεραν επανάσταση στον σύλλογο. Τόσο πολύ που στήθηκε προς τιμήν του άγαλμα στο στάδιο Etihad.

Έπαιξε 426 αγώνες με 75 γκολ και 138 ασίστ. Κατέκτησε τέσσερα τρόπαια της Premier League, δύο Κύπελλα FA, τρία Community Shields και πέντε Carabao Cups.

Ανακοίνωσε την αποχώρησή του στις 27 Ιουλίου 2023 μετά από τραυματισμό στους χιαστούς συνδέσμους σε ηλικία 37 ετών.

1) Σέρχιο “Κουν” Αγκουέρο

Είναι αδύνατο να μιλήσουμε για τις μεταγραφές που άλλαξαν την ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι χωρίς να αναφέρουμε τον Κουν. Στις 27 Ιουλίου, ο αγγλικός σύλλογος επισημοποίησε τη μεταγραφή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αργεντινός έχει φτάσει στο αποκορύφωμα της καριέρας του με τους Πολίτες. Είναι ένας θρύλος στον σύλλογο και ένα είδωλο για τους οπαδούς, έχοντας κατακτήσει έναν τίτλο στην Premier League. μετά από 44 χρόνια αναμονής με γκολ στο 93ο λεπτό‘.

Η τεχνική του ικανότητα, ο ρυθμός του και το μάτι του για γκολ έχουν γεμίσει την τροπαιοθήκη του Etihad Stadium με 15 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων στην Premier League. Είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. με 260 γκολ σε 390 αγώνες.

Manchester City