Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι ξυπνάει μετά από 13 χρόνια χωρίς να παρακολουθήσει αγώνα

Ο Σεΐχης Μανσούρ, ιδιοκτήτης της Manchester Cityέχει πάει μόνο σε δύο αγώνες της ομάδας του από τότε που την αγόρασε πριν από 15 χρόνια.

Στον τελικό του Champions League αυτό το Σάββατο η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε την Ίντερ Μίλαν στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Για τους “πολίτες”, ήταν η δεύτερη φορά… που ήταν τόσο κοντά στο κύπελλο.

Αυτή η εκστρατεία κερδήθηκε από μετά από 15 χρόνια μακρόχρονης εργασίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την αγορά της ομάδας το 2008 από την Σεΐχη Μανσούρ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Την παραμονή του αγώνα του Champions League με την Ίντερ, η πρώτη και τελευταία φορά που ο ιδιοκτήτης της ομάδας παρακολούθησε αυτοπροσώπως έναν αγώνα ήταν το 2010, στην Premier League. Σε εκείνο τον αγώνα, η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετώπισε τη Λίβερπουλ και κέρδισε με 3-0.

Αυτή τη φορά, ο σεΐχης βρέθηκε στις κερκίδες της ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι στο Atatürk Olympic Stadium φορώντας κασκόλ στα χρώματα της ομάδας του. Η αγγλική εφημερίδα Daily Mirror αναφέρει ότι ο σεΐχης έφτασε με ιδιωτικό τζετ. Εικάζεται επίσης ότι μπορεί να συναντήσει τους παίκτες μετά τον αγώνα.

Επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ για τη Μάντσεστερ Σίτι

Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι. Υπολογίζεται ότι έχει επενδύσει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ στην ομάδα. σημαντικές προσλήψεις. Μεταμόρφωσε τον σύλλογο σε κυρίαρχη δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Κατάφερε επίσης να σταθεροποιήσει οικονομικά τον σύλλογο.

Αλλά δεν ήταν χωρίς κριτική της Μανσούρ και οι μεγαλύτεροι επικριτές του συλλόγου υποστηρίζουν ότι οι επενδύσεις που έγιναν ήταν υπερβολικές. Υποστηρίζεται ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους έχει εξαγοραστεί. Επιπλέον, οι δαπάνες του συλλόγου δεν είναι βιώσιμες, καθιστώντας τον εξαρτημένο από τηνεπένδυση του σεΐχη.

Παρά τις φήμες, η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρώτο Champions League στην ιστορία της. Ο θρίαμβος έρχεται να προστεθεί σε επτά τίτλους στην Premier League, τρία Κύπελλα Αγγλίας και έξι Κύπελλα Αγγλίας από τότε που ανέλαβε ο Μανσούρ το 2008.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη Μάντσεστερ Σίτι :