Ποιοι είναι οι καλύτεροι αγώνες Ίντερ – Μίλαν; Πίσω στο παρελθόν

Η Μίλαν θα αντιμετωπίσει την Ίντερ Μίλαν στο το δεύτερο παιχνίδι των ημιτελικών του UEFA Champions League. Η αναμέτρηση μεταξύ των δύο ιταλικών ομάδων θα διεξαχθεί 16 Μαΐου στις 9μμ στο στάδιο San Siro

Οι Rossoneri αντιμετώπισαν τους Nerazzuri στο 202 συναντήσεις. QΟι τέσσερις από αυτές ήταν για την Champions League και τα υπόλοιπα για το Σειρά Ατο Κύπελλο Ιταλίας και το Supercup.

Οι μονομαχίες μεταξύΊντερ και Μίλαν είναι αξιοσημείωτες. Ιδιαίτερα στο Champions League, όπου αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν.

Ημιτελικοί (Μάιος 2003)

Η πρώτη μονομαχία έλαβε χώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2002-2003. Ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος 0-0 και ο δεύτερος αγώνας πάλι ισόπαλος, αυτή τη φορά 1-1.

Και οι δύο αγώνες διεξήχθησαν στο στάδιο Giuseppe Meazza του Μιλάνου. Ο πρώτος αγώνας χαρακτηρίστηκε από έλλειψη επιθετικής δύναμης παρά το ταλέντο των παικτών που βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ίντερ ήταν φιλοξενούμενη στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ο αγώνας έληξε ισόπαλος.

Ίντερ εναντίον Μίλαν
Ίντερ εναντίον Μίλαν

Στο δεύτερο παιχνίδιInter Έγινε υποδοχή και εφαρμόστηκε ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Τα γκολ σημειώθηκαν και στις δύο πλευρές του γηπέδου και ήταν Andriy Shevchenko ο οποίος πέτυχε το καθοριστικό γκολ για τους Rossoneri λίγο πριν το ημίχρονο.

Αυτό σήμαινε ότι η Ίντερ έπρεπε να πετύχει δύο γκολ για να προκριθεί, και πέτυχε μόνο ένα 5 λεπτά πριν το τέλος. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προκρίθηκε με αυτή την ισοπαλία.

Τέλος, Η Μίλαν στέφθηκε πρωταθλήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2002-2003 νικώντας τη Γιουβέντους μετά από ισοπαλία 0-0 και νίκη 3-2 στα πέναλτι. Όλα αυτά χάρη στην ένα ακόμη καθοριστικό γκολ από τον Σεφτσένκο.

Προημιτελικά (Απρίλιος 2005).

Οι δύο Ιταλοί αντίπαλοι συναντήθηκαν ξανά δύο χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 2005, επίσης στο Champions League.

Η Μίλαν κέρδισε το πρώτο παιχνίδι με 2-0, χάρη σε γκολ του Jaap Stam και άλλα, Andriy Shevchenko. Αυτός ο αγώνας διεξήχθη στο Stadio Giuseppe Meazza στο Μιλάνο.

Στον επαναληπτικό αγώνα, ο Σεφτσένκο επικράτησε με 3-0 στο σύνολο.

Inter vs. Milan
Inter vs. Milan

Ο αγώνας διακόπηκε στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ρουκέτα που εκτόξευσαν οπαδοί των Νερατζούρι και βρήκε τον τερματοφύλακα της Μίλαν, Ντίντα. Ως εκ τούτου, η UEFA κατακύρωσε τη νίκη στη Μίλαν μετά τη διακοπή του αγώνα. Το συνολικό σκορ ήταν 5-0 στο σύνολο.

Η ομάδα του Αντσελότι έφτασε επίσης στον τελικό για να αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ, αλλά έχασε στα πέναλτι. Ήταν αυτή η ιστορική βραδιά που η Λίβερπουλ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ από 0-3 σε 3-3 υπέρ της.

Ίντερ – Μίλαν: όλη η ιστορία του “Derby della Madonnina”.

Το ρεκόρ των ιταλικών συλλόγων μετά από 202 αγώνες εμπλουτίζεται :

  • 78 νίκες για την Ίντερ.
  • 63 νίκες για τη Μίλαν.
  • 61 ισοπαλίες.