Ποιος είναι ο διαιτητής του αγώνα Σίτι – Ίντερ;

Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ θα συναντηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης για τον τελικό του Champions League στις 10 Ιουνίου στις 20:00 (ώρα Τουρκίας).

Διαιτητές για το παιχνίδι Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ

Ο Marciniak γεννήθηκε στο Plock της Πολωνίας στις 7 Ιανουαρίου 1981. Ήταν ο διαιτητής του αγώνα Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ 2022 μεταξύ της Αργεντινής και της Γαλλίας. Έγινε ο πρώτος Πολωνός που το έκανε αυτό και ο τρίτος που διαιτητεύει τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έχει επίσης λάβει μέρος σε μονομαχίες σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ήταν ποδοσφαιριστής της Wisla Plock αλλά στράφηκε στη διαιτησία σε ηλικία 25 ετών. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2009 και έγινε διαιτητής της FIFA το 2011. Αυτό θα είναι το πρώτη φορά που ο Marcianiak σφύριξε τον τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης συλλόγων.

Η συμμετοχή του ήταν αβέβαιη, καθώς είχε ενταχθεί σε μια Η πολωνική ακροδεξιά. Ωστόσο, επικυρώθηκε αφού η UEFA δήλωσε ότι ο κ. Marciniak είχε “παραπλανηθεί κατάφωρα και αγνοούσε πλήρως την πραγματική φύση και τις σχέσεις της εκδήλωσης”, σύμφωνα με τα δικά της λόγια.

Συγκεκριμένα, η δραστηριότητα αφορούσε αντισημιτικές και ομοφοβικές πρακτικές.

Οι Πολωνοί Pawel Sokolnicki και Tomasz Listkiewicz θα είναι επίσης παρών, ενώ ο Ρουμάνος Istvan Kovacs θα είναι ο τέταρτος αξιωματούχος. Οι συμπατριώτες του Tomasz Kwiatowski και Bartosz Frankowski θα είναι στο VAR μαζί με τον Γερμανό Marco Fritz. Έτσι ολοκληρώνεται ο κατάλογος των διαιτητών για το Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ.

Ο Szymon Marciniak σε μονομαχίες και για τις δύο ομάδες.

Ο Πολωνός διαιτητής δύο φορές Μάντσεστερ Σίτι και οι δύο έληξαν με νίκη. Η πιο πρόσφατη ήταν η νίκη με 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό ημιτελικό.

Η απόδοσή του ήταν θετική σε ένα ματς που δεν ξέφυγε από τον έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου έβγαλε 5 κίτρινες κάρτες από τα 30 φάουλ που διαπράχθηκαν συνολικά.

Από την πλευρά του, η Ίντερ είναι η ομάδα που διαιτητεύσει περισσότερο από την αρχή της καριέρας του. Η Ίντερ είχε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες όταν ο Marciniak ήταν υπεύθυνος.

Στατιστικά στοιχεία του Szymon Marciniak

Ο Ευρωπαίος διαιτητής διαιτήτευσε 572 αγώνες σύμφωνα με τη στατιστική πύλη Transfermarkt. Έχει δείξει 2307 κίτρινες κάρτες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ένας μέσος όρος 4,03 προειδοποιήσεις ανά συνάντηση.

Έκανε 76 απελάσεις με διπλή κίτρινη κάρτα, αριθμοί που διατηρούν ένα μέσο όρο 0,13 ανά μονομαχία. Του έδειξαν απευθείας κόκκινη κάρτα 67 φορές με 0,11 αποβολές ανά εμπλοκή.

Whistled 252 ποινές κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο Marciniak διαιτήτευσε αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20, στο UEFA Nations League, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα UEFA, στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, στο UEFA Champions League και στο Europa League, μεταξύ άλλων.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την UEFA :