Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Οι καλύτεροι αγώνες

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι θα συναντηθούν για δέκατη φορά. Αυτή η μονομαχία μεταξύ της ισπανικής και της αγγλικής ομάδας θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου στις 21:00 ώρα Γαλλίας. Διαβάστε τα πάντα για τους καλύτερους αγώνες μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι εδώ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: UEFA Champions League 2021-2022

Best Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Ρεάλ Μαδρίτης 3-1 Μάντσεστερ Σίτι (04/05/22)

Μια από τις πιο αξιομνημόνευτες μονομαχίες στην ιστορία της ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν ο επαναληπτικός ημιτελικός της περσινής σεζόν στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Σε αυτόν τον αγώνα, η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό με μια επική επιστροφή στα τελευταία λεπτά.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε μόλις νικήσει την “Casa Blanca” με 4-3 στο πρώτο παιχνίδι στο Etihad Stadium. Επιπλέον, έδειχνε να έχει ξεκαθαρίσει τη σειρά με το γκολ του Ριγιάντ Μαχρέζ στο 73′ λεπτό.

Ωστόσο, η Ρεάλ κατάφερε να ισοφαρίσει με 2 γκολ του Ροντρίγκο στο 90′ και στο 91ο λεπτό και να κερδίσει την παράταση. Στη συνέχεια ο Μπενζεμά πέτυχε το νικητήριο γκολ 5′ λεπτά μετά την παράταση από το σημείο του πέναλτι για να την οδηγήσει στον τελικό.

Ρεάλ Μαδρίτης 3-1 Μάντσεστερ Σίτι : (04/05/22).

Μάντσεστερ Σίτι 4-3 Ρεάλ Μαδρίτης (26/04/22)

Αυτή η σύγκρουση στο Etihad Stadium είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μεταξύ Μαδρίτης και Πολιτών λόγω των 7 απρόσμενων γκολ στο ίδιο παιχνίδι.

Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Phil Foden και Bernardo Silva ήταν οι σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι.

Για την ομάδα του Αντσελότι, 2 γκολ από τον Καρίμ Μπενζεμά και 1 από τον Βινίσιους Τζούνιορ έδωσαν στη Ρεάλ Μαδρίτης την πρόκριση στον επαναληπτικό αγώνα στην ισπανική πρωτεύουσα, σε έναν αγώνα στον οποίο οι πρωταθλητές Αγγλίας ήταν το φαβορί.

Στα αξιοσημείωτα το πέναλτι του “gato” Μπενζεμά με πανένκα για να νικήσει τον Έντερσον και η πολύ καλή εμφάνιση του Βινίσιους Τζούνιορ με ωραία κούρσα και γκολ για το 2ο των Los Blancos.

Πέναλτι του Καρίμ Μπενζεμά

Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 Μάντσεστερ Σίτι (18/09/12)

Τέλος, αυτή η μονομαχία από τη φάση των ομίλων της σεζόν 2012-2013. Η νίκη πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης, με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο και πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μάντσεστερ Σίτι διοικήθηκε από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι και περιελάμβανε αστέρια όπως : Carlos Tevez, Sergio Agüero, David Silva, Yaya Touré, μεταξύ άλλων.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 69′ λεπτό, ο Γιάγια Τουρέ τροφοδότησε τον Εντίν Ντέσκο με εξαιρετική μπαλιά, την οποία τελείωσε με αριστερό σουτ στο κοντινό δοκάρι του Ίκερ Κασίγιας.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στη συνέχεια στο 76′ λεπτό, όταν ο Μαρσέλο σκόραρε με το λιγότερο επιδέξιο πόδι του, με τον Βραζιλιάνο να τοποθετεί την μπάλα στην πάνω δεξιά γωνία από το όριο της περιοχής.

Οι Πολίτες ανέκτησαν το προβάδισμα στο 85′ χάρη σε ένα ελεύθερο σουτ του αριστερού μπακ Αλεξάνταρ Κολάροφ. Το γκολ φάνηκε να σφραγίζει το παιχνίδι.

Ωστόσο, ένα γκολ στο 87′ από τον Καρίμ Μπενζεμά και ένα χτύπημα του CR7 έδωσαν στους Ισπανούς τη νίκη στην πρώτη ημέρα της φάσης των ομίλων.

Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 Μάντσεστερ Σίτι : Champions League 2012/2013