Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι Ποιος είναι ο διαιτητής του αγώνα;

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι στο στάδιο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 9 Μαΐου στις 21:00 (ώρα Γαλλίας). Διαβάστε εδώ ποιος θα είναι ο διαιτητής του αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι.

Διαιτητές για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Ο Αρτούρ Ντίας θα διευθύνει τον πρώτο αγώνα του ημιτελικού του Champions League. Ο διαιτητής, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος Πορτογάλος διαιτητής, θα διευθύνει για πρώτη φορά ημιτελικό Champions League. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει παράγοντα στην πρόβλεψή σας για το Ρεάλ Μαδρίτης – Σίτι.

Συνεργάτες του θα είναι οι συμπατριώτες του Paulo Soares και Pedro Ribeiro ενώ ο τέταρτος αξιωματούχος θα είναι ο Daniele Orsato. Ο Μασιμιλιάνο Ιράτι θα είναι υπεύθυνος για το VAR και βοηθός του θα είναι ο Τιάγκο Μάρτινς.

Η καριέρα του Artur Dias

Ο Αρτούρ Ντίας γεννήθηκε στην πόλη Βίλα Νόβα ντε Γκάια του Πόρτο και είναι μέλος της UEFA.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν το 2004, όταν διαιτήτευσε τον αγώνα της Μορεϊρένσε με τη Ρίο Άβε για το τοπικό πρωτάθλημα. Το 2010 ορίστηκε διαιτητής της FIFA και δύο χρόνια αργότερα επιλέχθηκε να διαιτητεύει αγώνες του Europa League. Διαιτήτευσε επίσης τους προκριματικούς αγώνες του Euro U21 μεταξύ της Ιταλίας και της Σουηδίας.

Το 2015, ο Artur ορίστηκε να διαιτητεύσει τον προημιτελικό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδία. Ένα χρόνο αργότερα, ο Πορτογάλος διαιτητής ήταν υπεύθυνος για τον αγώνα μεταξύ της Μονακό και της Φενέρμπαχτσε. στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ της περιόδου 2016/2017.

Το 2022, ήταν υπεύθυνος του επαναληπτικού αγώνα του προημιτελικού του Europa League μεταξύ της F.C. Barcelona και της Eintracht Frankfurt.

Ωστόσο, μετά τον διορισμό του στην Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Σίτι, Ο Αρτούρ Ντίας θα είναι επικεφαλής του τέταρτου αγώνα του στο Casa Blanca. Η πρώτη φορά ήταν το 2017, όταν οι “Βίκινγκς” συνέτριψαν τον ΑΠΟΕΛ με 0-6 και η δεύτερη ήταν όταν οι “μερένχες” έχασαν με 3-0 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου το 2018.

Η τρίτη και πιο αξιομνημόνευτη ήταν ο αγώνας της Ρεάλ Μαδρίτης με την PSG το 2019. Σε εκείνο το ματς, ο Eden Hazard τραυματίστηκε μετά από κλωτσιά του Thomas Meunier. Ο Τιμπό Κουρτουά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Διαιτήτευσε επίσης αγώνες για την Manchester City σε τρεις περιπτώσεις, όλες εκτός έδρας. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Κοπεγχάγη, κέρδισε 0-2 τη Μόνχενγκλαντμπαχ και νίκησε 0-3 τη Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Από το ντεμπούτο του ως αρχιδιαιτητής, ο Πορτογάλος έχει διευθύνει 661 αγώνες, μοιράζοντας 3.120 κίτρινες κάρτες, 101 κόκκινες κάρτες και καταλόγισε 193 πέναλτι. Μεταξύ των αγώνων που διαιτήτευσε ήταν προκριματικοί αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και αγώνες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε επίπεδο συλλόγων, ο Artur έχει διαιτητεύσει στο Champions League, το Europa League και το Conference League, καθώς και σε άλλες διοργανώσεις.

Στατιστικά στοιχεία του Artur Dias

Τα στοιχεία της σεζόν για τον Artur Dias έχουν ως εξής:

  • UEFA Champions League3 αγώνες, 9 κίτρινες κάρτες, 2 κόκκινες κάρτες και 2 πέναλτι.
  • UEFA Europa League2 αγώνες, 4 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • Πρόκριση στο Euro: 1 αγώνας, 5 κίτρινες κάρτες, όχι κόκκινες κάρτες, όχι πέναλτι.
  • Βαθμολογία UEFA Champions League : 2 αγώνες, 11 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • UEFA Nations League A2 αγώνες, 9 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και 1 πέναλτι.
  • Super League 1 Play-off : 1 αγώνας, 6 κίτρινες κάρτες, όχι κόκκινες κάρτες, όχι πέναλτι.
  • Saudi Pro League4 αγώνες, 16 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και 1 πέναλτι.
  • UAE Pro League: 1 αγώνας, 3 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και κανένα πέναλτι.
  • Πορτογαλικό πρωτάθλημα: 17 αγώνες, 106 κίτρινες κάρτες, 1 κόκκινη κάρτα, 5 πέναλτι.
  • Κύπελλο Πορτογαλίας: 2 αγώνες, 12 κίτρινες κάρτες, καμία κόκκινη κάρτα και 1 πέναλτι.
  • Πορτογαλικό πρωτάθλημα 2: 3 αγώνες, 23 κίτρινες κάρτες, 2 κόκκινες κάρτες και 1 πέναλτι.