Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Πώς φτάνουν στον προορισμό τους οι “μερένγκες”;

The Ρεάλ Μαδρίτης Καλώς ήρθατε Μάντσεστερ Σίτι στο στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου για το πρώτο παιχνίδι των ημιτελικών του Champions League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στις 20:00 ώρα Ισπανίας. Διαβάστε εδώ πώς φτάνει η ομάδα Merengue για το παιχνίδι Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

Πώς φτάνουν οι μερένγκες για το Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι;

Οι Merengues στον ημιτελικό του Champions League εναντίον της Μάντσεστερ. Μάντσεστερ Σίτι. Έχουν φτάσει σε αυτό το επίπεδο για ενδέκατη φορά στις τελευταίες 13 διοργανώσεις του διαγωνισμού.. Ο ισπανικός σύλλογος βρίσκεται στην κατ’ εξοχήν διοργάνωση, καθώς είναι ο πρώτος νικητής με 14 τίτλους.

Στη La Liga, ο σύλλογος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 68 βαθμούς., με 21 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες. Ένα κακό σερί φόρμας μεταξύ Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου την απομάκρυνε από την κορυφή, αλλά υποχώρησε ακόμη περισσότερο όταν μπήκε στα νοκ άουτ στάδια του Copa del Rey και του Champions League.

Τόσο πολύ που μεσοβδόμαδα έχασε 2-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με εναλλακτική ενδεκάδα, για να ξεκουράσει τους παίκτες που έπαιξαν στον τελικό του εγχώριου κυπέλλου και θα παίξουν στα πλέι οφ με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Παρόλα αυτά, μόλις κέρδισε την Οσασούνα στον τελικό του Copa del Rey με 2-1: αυτός είναι ο πρώτος της τίτλος στη διοργάνωση από το 2014.

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μάντσεστερ Σίτι

Οι Μαδριλένοι έφτασαν σε αυτό το στάδιο αφού άφησαν εκτός έδρας τη Λίβερπουλ. 2-6 στο σύνολο και η Τσέλσι 4-0. στον επόμενο γύρο.

Πρόκειται για δύο δυνατές ομάδες, οπότε είναι δύσκολο να πει κανείς ποιοι είναι τα φαβορί για αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, καθώς οι Los Merengues έχουν πάντα έναν άσσο στο μανίκι τους σε αυτή τη φάση.

Το απέδειξαν στον περσινό ημιτελικό, όταν μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να ανατρέψουν το παιχνίδι. Iι έστειλαν τη σειρά στην παράταση χάρη σε δύο γκολ του Ροντρίγκο και τελικά κέρδισαν χάρη σε πέναλτι του Karim Benzema.

Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον Μάντσεστερ Σίτι
Photo Credit: Diario El País | Το διπλό του Ροντρίγκο στο 90′ και στο 90+1′ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε ήσυχο για τους Σίτιζενς.

Στατιστικά στοιχεία της Ρεάλ Μαδρίτης στη Liga Santander

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση. με 69 γκολ και μέσο όρο 2,1 γκολ ανά παιχνίδι, εκ των οποίων τα 8 ήταν πέναλτι. Karim Benzema και Vinicius Jr. σημείωσε 17 και 10 γκολ αντίστοιχα.

Η ομάδα είναι η τέταρτη καλύτερη άμυνα, δεχόμενη 32 γκολ και με μέσο όρο ένα γκολ ανά παιχνίδι. Είχε επίσης 12 καθαρά φύλλα και ήταν στην τρίτη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επιπλέον, έχει το δεύτερο καλύτερο ποσοστό κατοχής μπάλας με 60%, πίσω από την Μπαρτσελόνα, η οποία έχει 63,8%.

Τα 5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτάθλημα.

  • Κάντιθ 0-2 Ρεάλ Μαδρίτης. 15/4/2023.
  • Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 Celta de Vigo. 22/4/2023.
  • Girona 4-2 Ρεάλ Μαδρίτης. 25/4/2023.
  • Ρεάλ Μαδρίτης 4-2 Αλμερία. 29/4/2023.
  • Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 Ρεάλ Μαδρίτης. 2/5/2023.