Τιάγκο Αλκαντάρα: “Είναι ο πιο υπερεκτιμημένος παίκτης στον κόσμο!”

Ο αμυντικός που βοήθησε τη Λίβερπουλ να κατακτήσει το Champions League το 2005 αποκάλεσε τον Ισπανό ποδοσφαιριστή “αξιοπρεπή, όχι σπουδαίο παίκτη”. Είπε επίσης ότι ο Αλκαντάρα έπαιζε καλά μόνο αν το παιχνίδι ήταν με το μέρος του, αλλά ότι εξαφανιζόταν στις δύσκολες στιγμές.

“Όταν τα πράγματα πάνε καλά και έχεις την κατοχή της μπάλας, είναι καλός παίκτης, αλλά όταν πρόκειται να βάλει τα πράγματα πίσω και να πάρει τον έλεγχο, δεν το κάνει αυτό. Δεν καταλαβαίνω τη διαφημιστική εκστρατεία γι’ αυτόν.“,

δήλωσε ο πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ.

Ο πρώην Γερμανός ποδοσφαιριστής μίλησε επίσης για το τι μέλλει γενέσθαι για τον Αλκαντάρα με τον την άφιξη του Μακάλιστερ και Szoboszlai. Αυτές οι news προσλήψεις θα δυσκόλευαν τον Ισπανό να δει λεπτά συμμετοχής με τη Λίβερπουλ και, απαντώντας, ο Χάμαν δήλωσε. ότι δεν πρόκειται να τα δει “ακόμη και αν είναι σε καλή κατάσταση”.

Αυτό το τελευταίο σημείο θα μπορούσε να είναι αυτό που βαραίνει περισσότερο στο μυαλό του Τιάγκο 12 μήνες από τη λήξη του συμβολαίου του με τη Λίβερπουλ. Από τότε που έφτασε στην Αγγλία το 2020 από την Μπάγερν Μονάχου, έχει υποστεί δώδεκα τραυματισμούς. Ο πιο πρόσφατος ήταν ένας τραυματισμός στο ισχίο που τον κράτησε εκτός δράσης για 74 ημέρες.

Ο Ντίτμαρ Χάμαν και οι διαμάχες του

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην Γερμανός αμυντικός κάνει δηλώσεις αυτού του είδους. Μάλιστα, πριν από ένα χρόνο, τα σχόλιά του δεν είχαν στόχο κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, αλλά το παιχνίδι της Λίβερπουλ, το οποίο χαρακτήρισε ως “κουρασμένο”.

“Αυτή η ομάδα της Λίβερπουλ φαίνεται κουρασμένη, πεζή και απλά επίπεδη. Δεν ξέρω από πού θα προέλθει η σπίθα, γιατί έχουν κερδίσει παιχνίδια στο παρελθόν (…). Είμαι σίγουρος ότι θα ξέρουν από πού θα έρθει η σπίθα, αλλά μήπως είναι το τέλος μιας εποχής; Δεν θα τους απέκλεια, αλλά δεν μπορώ να δω με τη φαντασία μου από πού θα έρθει η σπίθα τις επόμενες εβδομάδες.

δήλωσε ο Γερμανός στο talkSPORT.

Εκείνη την εποχή, τα σχόλια αυτά δεν άρεσαν στον συνάδελφο και συμπατριώτη του Jürgen Klopp ο οποίος, χωρίς δισταγμό, απάντησε αμέσως μόλις του δόθηκε η ευκαιρία.

“Το γεγονός ότι υπήρξες παίκτης μιας ομάδας στο παρελθόν δεν σου δίνει το δικαίωμα ή την εξουσία να λες ό,τι θέλεις, ειδικά όταν δεν έχεις ιδέα”.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ αμφισβητήθηκε.

Σε αυτή την υπόθεση πρέπει να προστεθεί μια άλλη πιο πρόσφατη. Αφορά τον Άγγλο Τζουντ Μπέλινγκχαμ, παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης από το καλοκαίρι, τον οποίο χαρακτήρισε “απείθαρχο” και κατηγόρησε ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της ομάδας. στα τελευταία τέσσερα ή πέντε γκολ που δέχθηκε η Ντόρτμουντ.

“Θα ήμουν προσεκτικός αν ήμουν στη θέση της Ρεάλ Μαδρίτης, της Λίβερπουλ ή της Μάντσεστερ Σίτι. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, αλλά είναι ακόμα πολύ νέος και πρέπει σταδιακά να ενσωματώσει την πειθαρχία στο παιχνίδι του”.

δήλωσε ο θρύλος της Λίβερπουλ.