Το αστέρι της Premier League μαζί με τους Ρονάλντο και Μπενζεμά στη Σαουδική Αραβία

Ο Άλαν Σεν Μαξίμ φεύγει για πρώτη φορά από την Ευρώπη

Ο Allan Saint-Maximin είναι ένας νέος παίκτης της Al Ahli, ενός συλλόγου που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Σαουδικής Αραβίας. Ο αραβικός σύλλογος πλήρωσε περισσότερα από 25 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Γάλλου.

Ο Allan ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Saint-Etienne B όπου έμεινε από το 2013 έως το 2015. Είχε 22 συμμετοχές και σημείωσε επτά γκολ. Οι καλές του εμφανίσεις του χάρισαν την προαγωγή του στην πρώτη ομάδα.

Πέρασε δύο σεζόν στην ομάδα A της Saint-Etienne. Αλλά έπαιξε μόνο 17 αγώνες και δεν πέτυχε κανένα γκολ. Έκανε επίσης τα πρώτα του βήματα στη Ligue 1.

Καλοκαίρι 2015, Μονακό τον έχει υπογράψει για 5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν έκανε το ντεμπούτο του την πρώτη σεζόν, καθώς η διοίκηση της ομάδας του Πριγκιπάτου τον έστειλε δανεικό στην Ανόβερο που έπαιζε στην Bundesliga εκείνη τη χρονιά.

Με τη γερμανική ομάδα, έπαιξε σε 18 αγώνες για ένα μόνο γκολ. Τον Ιούνιο του 2016, επέστρεψε στη Μονακό. Ωστόσο, ούτε οι Μονεγάσκοι τον υπολόγιζαν και δόθηκε και πάλι δανεικός, για μία σεζόν, στην SC Bastia.

Το 2016, άρχισε να απογειώνεται, επειδή με Sporting Έπαιξε σε 36 παιχνίδια και πέτυχε τρία γκολ. Επέστρεψε στην Μονακό αλλά η Νίκαια το αγόρασε για 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπέγραψε για δύο σεζόν, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποίησε 74 συμμετοχές και πέτυχε 11 γκολ.

Μέχρι τον Αύγουστο του 2019 Newcastle αγόρασε τον Γάλλο για περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε, έγινε ένα σημαντικό κομμάτι των “καρακάξων”.

Από τη μάχη κατά του υποβιβασμού στο στόχο της πρόκρισης στο Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Με τη Νιούκαστλ, πραγματοποίησε 124 εμφανίσεις και σημείωσε 13 γκολ.

Η Αλ Αχλί θα προσπαθήσει να παλέψει για τον τίτλο

Η Al Ahli ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία του σαουδαραβικού ποδοσφαίρου μετά την κατάκτηση της ασημένιας κατηγορίας την περασμένη σεζόν. Ο σύλλογος πέρασε μόνο μία σεζόν στη δεύτερη κατηγορία και επέστρεψε για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η Αλ Αχλί θέλει να σηματοδοτήσει μια εποχή, καθώς όχι μόνο ανέβηκε στην κατηγορία, αλλά είναι και αναζητούν παίκτες ελίτ παίκτες για να χτίσουν την ομάδα τους. Ένας στόχος που έχει πετύχει πλήρως, αφού η πλειοψηφία των προσλήψεων του έχει προέλθει από την Premier League.

Δείτε τις τελευταίες προσλήψεις στην αγορά: