Ασιατικοί Αγώνες: Η Ιαπωνία κατακτά 3 χάλκινα μετάλλια στο στίβο

Η Ιαπωνία κατέκτησε τρία χάλκινα μετάλλια στο στίβο στους Ασιατικούς Αγώνες την Τετάρτη – από τον Ρόντερικ Γκένκι Ντιν στο ακόντιο ανδρών, τον Τομοχίρο Σίννο στο άλμα εις ύψος ανδρών και τη Μαρίκο Μοριμότο στο τριπλούν γυναικών.

Ο Neeraj Chopra, χρυσός νικητής του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οδήγησε την Ινδία σε ένα διπλό αποτέλεσμα με βολή 88,88 μέτρων, έναντι 87,54 μέτρων του δεύτερου Kishore Kumar Jena, στο στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στο Hangzhou.

“Είναι καλό συναίσθημα να σπρώχνουμε ο ένας τον άλλον να πηγαίνει όλο και πιο μακριά”, δήλωσε ο Chopra.

Ο Roderick Genki Dean από την Ιαπωνία αγωνίζεται στη ρίψη ακοντισμού ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 4 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Ντιν, ο οποίος ελπίζει να κάνει την πρώτη του Ολυμπιακή εμφάνιση μετά τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, συμπλήρωσε το βάθρο με βολή 82,68 μέτρων, κάτω από το καλύτερο φετινό του 83,15 μέτρων.

“Ήταν μια αρκετά μακρά σεζόν και το σώμα μου ήταν εξαντλημένο, αλλά κατάφερα να είμαι κοντά στο καλύτερο της σεζόν μου”, δήλωσε ο Ντιν.

Σχετικά με το πώς διόρθωσε τη μηχανική του από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο, είπε: “Απλά ρίχνω, μην σκέφτεσαι πολύ την τεχνική. Απλά ρίξε τον ακοντισμό και διασκέδασε σήμερα. Και αυτό λειτούργησε σήμερα.

Ο Ιάπωνας Tomohiro Shinno αγωνίζεται στο αγώνισμα του άλματος εις ύψος ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 4 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Στο άλμα εις ύψος των ανδρών, ο Μουτάζ Μπαρσίμ από το Κατάρ κέρδισε το χρυσό, καθώς πέρασε τον πήχη στα 2,35 μέτρα. Ο Νοτιοκορεάτης Woo Sang Hyeok πήρε το ασημένιο μετάλλιο με άλμα στα 2,33 μέτρα, ενώ ο Shinno ξεπέρασε τα 2,29 μέτρα.

Η Mariko Morimoto από την Ιαπωνία αγωνίζεται στο τριπλούν γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 4 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Sharifa Davronova από το Ουζμπεκιστάν κέρδισε το τριπλούν γυναικών με απόσταση 14,09 μέτρα, ακολουθούμενη από την Κινέζα Zeng Rui με 13,92 και την Morimoto με 13,78.

Το μεγαλύτερο άλμα της Μοριμότο ήρθε στην τέταρτη από τις έξι προσπάθειές της.

“Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω τον ελάχιστο στόχο μου, που ήταν να πάρω αυτό το χάλκινο μετάλλιο”, δήλωσε η Morimoto. “Θα είναι ένα καλό βήμα για την επόμενη χρονιά.

Στα άλλα αγωνίσματα της προτελευταίας ημέρας του στίβου, η Tharushi Dissanayaka από τη Σρι Λάνκα θριάμβευσε στα 800 μέτρα γυναικών σε 2 λεπτά και 3,20 δευτερόλεπτα.