Ασιατικοί Αγώνες: Η Ιαπωνία παραμένει χωρίς χρυσό μετάλλιο στην κολύμβηση, η Κίνα προσθέτει 4 τίτλους

Η Κίνα κατέκτησε τέσσερα ακόμη χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση στους Ασιατικούς Αγώνες τη Δευτέρα, ενώ η Ιαπωνία παρέμεινε χωρίς ούτε ένα χρυσό μετάλλιο στην πισίνα μετά από 14 αγωνίσματα τις δύο πρώτες ημέρες.

Σε επτά αγωνίσματα που διεξήχθησαν τη δεύτερη ημέρα, η Ιαπωνία κέρδισε μόλις τρία χάλκινα μετάλλια στην Aquatic Sports Arena του Hangzhou Olympic Sports Centre – τον Ryosuke Irie στα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών, τη Miki Takahashi στα 50 μέτρα ύπτιο γυναικών και τη σκυταλοδρομία 4×200 ελεύθερο ανδρών.

Ο Ryosuke Irie απεικονίζεται μετά τα 50 μέτρα ύπτιο ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Qin Haiyang, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 200 μέτρα πρόσθιο, κέρδισε τα 100 μέτρα σε 57,76 δευτερόλεπτα, 1,33 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Κινέζο συμπατριώτη του Yan Zibei.

Ο Νοτιοκορεάτης Choi Dong Yeol ήρθε τρίτος σε 59,28 δευτερόλεπτα, ενώ ο Ιάπωνας Ippei Watanabe τερμάτισε πέμπτος σε 1 λεπτό και 1,36 δευτερόλεπτα.

Ο Qin οδήγησε από την αρχή για να κερδίσει το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε αυτή την πόλη της ανατολικής Κίνας, μόλις δύο μήνες αφότου έγινε ο πρώτος κολυμβητής που ολοκλήρωσε τη σάρωση και στα τρία αγωνίσματα του πρόσθιου σε μία μόνο διοργάνωση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η Κίνα κέρδισε τους δύο πρώτους τελικούς της ημέρας για να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της σε εννέα αγωνίσματα από την πρώτη ημέρα, προτού ο Ji Yuchan από τη Νότια Κορέα γίνει ο πρώτος μη Κινέζος που κερδίζει το πρόγραμμα του Hangzhou με τη νίκη του στα 50 ελεύθερο σε 21,72 δευτερόλεπτα.

Η Siobhan Bernadette Haughey από το Χονγκ Κονγκ κέρδισε το επόμενο αγώνισμα, τα 200 ελεύθερο γυναικών, σε 1:54.12.

“Είναι πολύ ξεχωριστό”, δήλωσε η Haughey μετά την κατάκτηση του πρώτου χρυσού μεταλλίου κολύμβησης του Χονγκ Κονγκ στους Ασιατικούς Αγώνες. “Ήλπιζα για λίγο πιο γρήγορο χρόνο, αλλά δεν απέχει πολύ από τον καλύτερο χρόνο μου, οπότε είμαι ακόμα χαρούμενη.

Η δύο φορές Ολυμπιονίκης του Τόκιο στην ατομική μεικτή κολύμβηση Yui Ohashi, η οποία αγωνίζεται με προβλήματα φυσικής κατάστασης, τερμάτισε έκτη στις γυναίκες στα 200 IM, που κέρδισε η Κινέζα Yu Yiting.

Στο τελευταίο αγώνισμα της ημέρας, η Νότια Κορέα κέρδισε τη σκυταλοδρομία 4×200 ελεύθερο των ανδρών με νέο ασιατικό ρεκόρ 7:01.73, κερδίζοντας την Κίνα κατά 1.67. Η Ιαπωνία τερμάτισε τρίτη, 4,56 πίσω από τη νικήτρια.

Στους προηγούμενους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 στην Τζακάρτα και την Παλέμπανγκ, η Ιαπωνία ισοφάρισε τα 19 χρυσά μετάλλια της Κίνας στην πισίνα, έξι από τα οποία κέρδισε ο MVP των Αγώνων Ρικάκο Ικέι.

“Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός για την Ιαπωνία”, δήλωσε ο Ίκι, ένα από τα μεγάλα ονόματα της κολύμβησης ύπτιο. “Φαίνεται ότι έχει φτάσει μια μεγάλη εποχή για την κινεζική κολύμβηση.

“Ήμασταν απογοητευμένοι που είδαμε την αντίπαλό μας Κίνα να τα πηγαίνει τόσο καλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και να κυριαρχεί στους Ασιατικούς Αγώνες εδώ. Αυτή είναι μια διοργάνωση όπου δεν μπορούμε να συγχαρούμε τους εαυτούς μας για το αργυρό μετάλλιο. Πρέπει να ξαναγίνουμε μια ομάδα ικανή να κερδίζει χρυσά μετάλλια σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Κατσουχίρο Ματσουμότο κολυμπάει το τελευταίο σκέλος για την Ιαπωνία στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4×200 μέτρα ελεύθερο στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκζού της Κίνας, στις 25 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)