Ασιατικοί Αγώνες: Ο Ιάπωνας Χιρονάκα και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ. τερμάτισαν κοντά στη 2η θέση

Η Ιάπωνας Ririka Hironaka προσπεράστηκε από την Ινδή Parul Chaudhary στις τελευταίες δεκάδες μέτρα των 5.000 μέτρων γυναικών και αναγκάστηκε να αρκεστεί σε ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες την Τρίτη, πέμπτη ημέρα του στίβου.

Στη συνέχεια, η Ιαπωνία ηττήθηκε οριακά από την Κίνα στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων ανδρών, την τελευταία κούρσα της ημέρας στο στάδιο Hangzhou Olympic Sports Centre.

Ο Chaudhary πέρασε τη γραμμή σε 15 λεπτά, 14,75 δευτερόλεπτα, 0,59 μπροστά από τον Hironaka, ο οποίος κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 μέτρα την περασμένη Παρασκευή. Η Caroline Chepkoech Kipkirui από το Καζακστάν τερμάτισε μακράν δεύτερη σε 15:23.12.

Η Κίνα (αριστερά) και η Ιαπωνία αγωνίζονται στη σκυταλοδρομία 4×100 μέτρων ανδρών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκζού της Κίνας, στις 3 Οκτωβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Χιρονάκα προσπάθησε να ξεφύγει από την ομάδα τρεις γύρους πριν από το τέλος. Η Chaudhary την ακολούθησε, μετατρέποντας τον αγώνα σε μάχη μεταξύ δύο γυναικών.

Η Hironaka έδειχνε σε πορεία νίκης πηγαίνοντας στον τελευταίο γύρο.

“Όταν έφτασα στα τελευταία 100 μέτρα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κρατηθώ για τη νίκη”, είπε. “Είμαι πολύ απογοητευμένη που με προσπέρασαν στο τέλος.

“Ήξερα ότι θα αγωνιζόμουν απέναντι στον Ινδό δρομέα, του οποίου ο (καλύτερος φετινός) χρόνος είναι 15 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Ενώ έτρεχα, αποφάσισα να κάνω μια τελική ώθηση τρεις γύρους πριν από το τέλος.

Ο Chaudhary δήλωσε: “Το μυαλό μου ήταν προετοιμασμένο για ένα χρυσό μετάλλιο. Έκανα καλή δουλειά. Σκεφτόμουν το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στα εμπόδια (3.000) χθες”.

Στο 4×100 των ανδρών, η Ιαπωνία αναγκάστηκε να αρκεστεί στο αργυρό μετά από μια εξαιρετική εμφάνιση της κινεζικής ομάδας.

Η Κίνα κατέκτησε το χρυσό σε 38,29 δευτερόλεπτα για να κερδίσει την Ιαπωνία με διαφορά 0,15 δευτερολέπτων. Η Νότια Κορέα πήρε το χάλκινο μετάλλιο 0,30 δευτερόλεπτα πίσω τους.

Οι Ιάπωνες άνδρες αντιμετώπισαν ένα παρόμοιο πικρό σενάριο με τον Hironaka. Στη διαδρομή της άγκυρας, ο Κινέζος Chen Jiapeng προσπέρασε τον Shoto Uno κοντά στη γραμμή του τερματισμού.

“Είμαστε μια νέα ομάδα σκυταλοδρομίας”, δήλωσε ο πρώην κάτοχος του εθνικού ρεκόρ στα 100 μέτρα Yoshihide Kiryu, ο οποίος έτρεξε το πρώτο σκέλος. “Ο πρωτάρης της εθνικής μας ομάδας, ο Ούνο, θα κερδίσει μετάλλιο, οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει να στεναχωρηθούμε.

Ο Kiryu δήλωσε ότι η Ιαπωνία “θα μπορούσε να έχει κερδίσει το χρυσό” αν ο ίδιος και το άλλο έμπειρο μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας, ο Yuki Koike, είχαν τρέξει “λίγο πιο γρήγορα”.

“Αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της καλύτερης προσπάθειάς μας”, είπε.

Μεταξύ των άλλων αγωνισμάτων της ημέρας, ο Κινέζος Zhu Yaming κέρδισε το τριπλούν των ανδρών με 17,13 μέτρα, ενώ η Safina Sadullaeva από το Ουζμπεκιστάν κέρδισε το άλμα εις ύψος των γυναικών, ξεπερνώντας τα 1,86 μέτρα με την πρώτη της προσπάθεια.