Ασιατικοί Αγώνες: Ο Χόντα κερδίζει το 200άρι, ο Ικέι κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της κολύμβησης

Ο Ιάπωνας κολυμβητής Τομόρου Χόντα κέρδισε τα 200 μέτρα πεταλούδα των ανδρών για το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού την Παρασκευή, ενώ ο Ρικάκο Ικέε πήρε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδας των γυναικών, που κέρδισε ο Κινέζος σταρ Ζανγκ Γιουφέι.

Ο απερχόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής Qin Haiyang ολοκλήρωσε τη σάρωση των τριών τίτλων στο πρόσθιο με μια πειστική νίκη στα 50 μέτρα. Η Κίνα κατέκτησε τα τέσσερα από τα επτά χρυσά μετάλλια που διεξήχθησαν την τελευταία ημέρα του κολυμβητικού προγράμματος.

Ο Ιάπωνας κολυμβητής Tomoru Honda ποζάρει με το χρυσό του μετάλλιο μετά τη νίκη του στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδας στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Κίνα τερμάτισε με 28 χρυσά μετάλλια από 41 αγωνίσματα πισίνας, ακολουθούμενη από τη Νότια Κορέα με έξι, την Ιαπωνία με πέντε και το Χονγκ Κονγκ με δύο.

Στους προηγούμενους Ασιατικούς Αγώνες του 2018 στην Τζακάρτα και την Παλέμπανγκ της Ινδονησίας, η Ιαπωνία ισοφάρισε τα 19 χρυσά μετάλλια της Κίνας στην πισίνα, έξι από τα οποία κέρδισε ο Ικέι, ο οποίος ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης.

Ο Χόντα κέρδισε σε 1 λεπτό και 53,15 δευτερόλεπτα, 1,38 μπροστά από τον Γουάνγκ Κουάν-Χουνγκ από την Ταϊβάν που ήταν δεύτερος και 2,89 μπροστά από τον Τσεν Τζούνερ από την Κίνα που ήταν τρίτος, στην Aquatic Sports Arena του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Χανγκζού.

Ο Ιάπωνας κολυμβητής Tomoru Honda αγωνίζεται στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Χόντα πήρε το προβάδισμα από την αρχή και δεν αμφισβητήθηκε ποτέ καθ’ οδόν για να προσθέσει στο χρυσό στα 400μ. μικτή ατομική που κέρδισε την Τρίτη.

“Κατάφερα να κερδίσω το αγαπημένο μου αγώνισμα για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση”, δήλωσε ο Honda. “Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για μένα και ένα καλό βήμα προς τα εμπρός για την επόμενη χρονιά.

Ο Honda είπε ότι κολύμπησε τα πρώτα 150 μέτρα σε ιδανικό ρυθμό, αλλά τα τελευταία 50 μέτρα δεν ήταν καλά.

“Θέλω να ανεβάσω το επίπεδό μου για να μπορώ να έχω εκρηκτικά τελευταία 50 μέτρα στα 200.

Στα 50 πεταλούδα των γυναικών, η Ζανγκ κέρδισε σε 25,10 δευτερόλεπτα, 0,61 μπροστά από τη συμπατριώτισσά της Γιου Γιτινγκ και 0,92 μπροστά από την Ικέι, για το έκτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

Η Rikako Ikee από την Ιαπωνία ποζάρει μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα γυναικών στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

“Έχω ανάμεικτα συναισθήματα”, δήλωσε η Ikee. “Είμαι χαρούμενος που πέτυχα τον στόχο μου να κερδίσω ένα μετάλλιο (σε ατομικό αγώνισμα), αλλά ταυτόχρονα είμαι απογοητευμένος που δεν μπόρεσα να πάω κάτω από 26.00 στα 50μ.”.

Ερωτηθείσα για την αντίπαλό της Ζανγκ, η Ικέι είπε: “Είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσει να γίνεται όλο και πιο δυνατή. Με κάνει να θέλω να προπονούμαι πιο σκληρά. Θέλω να την φτάσω.

Η Ζανγκ κέρδισε το 200άρι πεταλούδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Η Qin, νικήτρια των 50 πρόσθιο, δήλωσε: “Ήμουν σίγουρη ότι θα κέρδιζα το χρυσό, οπότε ήταν μια ευκαιρία για μένα να δοκιμάσω νέα πράγματα”.

Η Γιαπωνέζα κολυμβήτρια Rikako Ikee (Γ) χύνει δάκρυα καθώς τη συγχαίρουν μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 50 μέτρα πεταλούδα γυναικών, που κέρδισε η Κινέζα Zhang Yufei (Α), στους Ασιατικούς Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας, 29 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Η 24χρονη κέρδισε τα 50, τα 100 και τα 200 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης στη Φουκουόκα τον Ιούλιο.

“Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με τον χρόνο μου, ειδικά καθώς δοκίμασα νέα πράγματα”, δήλωσε ο Qin. “Είδα τους Ασιατικούς Αγώνες ως ένα τεστ, ως ένα μέρος προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Η Ιαπωνία κέρδισε το τελευταίο αγώνισμα του εξαήμερου προγράμματος κολύμβησης, τη σκυταλοδρομία 4×100 μεικτής των γυναικών σε 3 λεπτά και 57,67 δευτερόλεπτα, αφού η κινεζική ομάδα αποκλείστηκε στην πρωινή της κούρσα για λανθασμένη εκκίνηση.

Ο Νοτιοκορεάτης Kim Woo Min κερδίζει το αγώνισμα των 400 ελεύθερο των ανδρών σε 3:44.36.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα της ημέρας που κέρδισαν Κινέζοι κολυμβητές, ο Xu Jiayu κέρδισε το 200άρι ύπτιο ανδρών σε 1:55.37 και ο τίτλος των 800 ελεύθερο γυναικών πήγε στην Li Bingjie, η οποία κάλυψε την απόσταση σε 8:20.01.