Μετά την ακύρωση, ο De Jong θα εξακολουθεί να λαμβάνει μια μπαλαντέρ για το τουρνουά τένις ABN Amro

WeLoveSports.gr

Ο Τζέσπερ ντε Γιονγκ έχει ακόμη λάβει μπαλαντέρ για το τουρνουά τένις ABN Amro. Αναλαμβάνει τον μπαλαντέρ από τον Σέρβο ταλέντο Χαμάντ Μετζέντοβιτς, ο οποίος αποσύρεται λόγω ασθένειας.

«Αυτό είναι ένα υπέροχο μήνυμα που έλαβα», λέει ένας περήφανος Jesper de Jong. “Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό. Όταν έλαβα αυτό το μήνυμα, ούρλιαξα, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Στην πραγματικότητα δεν το περίμενα πια.”

«Δεν μπαίνεις μόνο σε ένα τέτοιο τουρνουά»

Για τον Ντε Γιονγκ, τώρα τον αριθμό 139 στον κόσμο, είναι σημαντικό να μπορεί να αναλάβει δράση στο Ρότερνταμ, λέει. “Οι κορυφαίοι 50 συμμετέχουν εδώ, είμαι 139ος. Δεν μπαίνεις απλά σε ένα τέτοιο τουρνουά. Είναι επίσης ένα όμορφο βάθρο, το υψηλότερο που έχει να προσφέρει η Ολλανδία.”

Ο Ντε Γιονγκ έλαβε μπαλαντέρ για το ABN Amro Open: «Ούρλιαξα, είμαι πολύ χαρούμενος»

Με τους De Jong, Tallon Greekpoor (ATP-29) και Botic van de Zandschulp (ATP-63), τρεις Ολλανδοί παίκτες θα είναι πλέον στη δράση στο τουρνουά που ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα στο Ρότερνταμ.

«Ήταν ήδη πρόθεσή μας να του δώσουμε το μπαλαντέρ, αλλά έπρεπε να περιμένουμε να δούμε αν θα ήταν διαθέσιμος. Τώρα που συμβαίνει αυτό, είμαστε χαρούμενοι που θα δούμε όχι δύο, αλλά τρεις Ολλανδούς παίκτες σε δράση στο κύριο τουρνουά», λέει ο διευθυντής του τουρνουά Richard Krajicek.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το 23χρονο ταλέντο να δείξει τα προσόντα του στη χώρα του, αφού έφτασε στον δεύτερο γύρο του Australian Open στο πρώτο του τουρνουά Grand Slam τον περασμένο μήνα. Εκεί έπρεπε να αναγνωρίσει την ανωτερότητά του στον τελικό νικητή του τουρνουά, τον Ιταλό Jannik Sinner.

Έξι παίκτες από την πρώτη δεκάδα

Ο De Jong θα συναντήσει ξανά τον Jannik Sinner στο τουρνουά ABN Amro. Ο Krajicek κατάφερε να προσελκύσει τον νικητή του Australian Open και άλλους πέντε παίκτες από την πρώτη δεκάδα του κόσμου.

Έτσι μπαίνουν στη δράση οι Daniil Medvedev, Andrej Rublev, Holger Rune και Felix Auger-Aliassime. Επιπλέον, ο Gaël Monfils, ο νικητής του τουρνουά το 2019 και το 2020, έχει λάβει επίσης μπαλαντέρ.