Ο Van de Zandschulp κέρδισε την Ολλανδία και την Ελβετία στους τελικούς του Davis Cup

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Ολλανδία προκρίνεται στους τελικούς του Davis Cup σε ένα θρίλερ εναντίον της Ελβετίας

Μετά από μια μεγάλη επιστροφή κόντρα στην Ελβετία στη Martiniplaza στο Χρόνινγκεν, οι Ολλανδοί τενίστες προκρίθηκαν στη φάση των ομίλων των τελικών του Davis Cup. Ο Botic van de Zandschulp κέρδισε τον πέμπτο και καθοριστικό αγώνα με 5-7, 7-6 (5), 6-3 ενάντια στον Marc-Andrea Hüsler. Η Ολλανδία κέρδισε το παιχνίδι με 3-2.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Tallon είχε κρατήσει την Ολλανδία στον αγώνα νικώντας τον Leandro Riedi σε ευθεία σετ: 7-6 (6), 7-6 (3). Με αυτό έκανε το 2-2.

Ο Van de Zandschulp, ο οποίος έμεινε έκπληκτος την ημέρα έναρξης από τον Riedi, τον αριθμό 175 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να πιάσει το παιχνίδι του Hüsler, το νούμερο 199. Ο Ελβετός όχι μόνο σέρβιρε εξαιρετικά, έδειξε επίσης πολύ περισσότερο θάρρος στα συλλαλητήρια.

Ο Van de Zandschulp (ATP-63), σερβίς για το δεύτερο σετ, έχασε ένα προβάδισμα μπρέικ, αλλά κέρδισε το τάι μπρέικ. Πήρε το απαραίτητο κουράγιο από εκείνη τη νίκη και μεταφράστηκε σε ένα δυνατό τρίτο σετ.

Ο Greek Spoor κρατά την Ολλανδία στην κούρσα

Ο Greekpoor, νούμερο 23 στον κόσμο, έπρεπε να βασιστεί κυρίως στο δικό του σερβίς κόντρα στον Ρίντι. Το πρώτο σερβίς ήταν πάντα μάστιγα για τον Ελβετό αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά, ο Riedi μπορούσε επίσης να υπολογίζει στο σερβίς του περισσότερο από τακτικά.

Ως αποτέλεσμα, ο αγώνας ήταν ισόπαλος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τάι μπρέικ ήταν θήραμα για τον Ολλανδό, ο οποίος, όπως και ολόκληρη η ολλανδική ομάδα, μπορούσε να βασιστεί σε σημαντική υποστήριξη από το κοινό.

Η νίκη της Greekspor ήταν απαραίτητη. Προσωπικά έδωσε προβάδισμα 1-0 στην Ολλανδία την Παρασκευή κερδίζοντας τον Hüsler, αλλά ο Van de Zandschulp έχασε στη συνέχεια από τον Riedi.

Με το σκορ 1-1 ακολούθησαν πρώτα τα διπλά το απόγευμα του Σαββάτου, που χρησιμοποίησε η Ελβετία για να πάρει το προβάδισμα. Οι Jean-Julien Roger και Wesley Koolhof έχασαν με 7-6 (5), 7-6 (2) από τους Hüsler και Riedi.

Και αυτό ήταν περίεργο, γιατί με τους Koolhof και Rojer, η ολλανδική ομάδα έπαιξε με μια πολύ έμπειρη ομάδα. Ο Koolhof κέρδισε το διπλό ανδρών στο Wimbledon και ο Roger έχει τρεις τίτλους Grand Slam στο όνομά του. Όμως η τελευταία φορά που έπαιξαν μαζί ήταν στα τέλη του 2021.

Ρότζερ και Κούλχοφ χάνουν στο Davis Cup: «Απογοητευτικό, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες του διπλού»

Στο Χρόνινγκεν ήταν οι παγκόσμιοι νούμερο 257 και 385 στο διπλό που κυριάρχησαν από την αρχή για λογαριασμό των Ελβετών, συμπεριλαμβανομένων και των δύο τάι μπρέικ.

‘Απογοητευτικό’

Ο Koolhof χαρακτήρισε την ήττα απογοητευτική. “Είμαστε οι καλύτεροι παίκτες του διπλού. Αλλά δυσκολευτήκαμε με το σερβίς τους.”

«Δεν ήμασταν επίσης στην καλύτερη φόρμα μας», σκέφτηκε ο Roger. “Και δεν παίζουμε πια μαζί. Προπονούμαστε όλη την εβδομάδα, αλλά ένας αγώνας είναι διαφορετικός. Απλώς πήγε λίγο πιο αργά σήμερα.”

Πόσο διαφορετική ήταν η διάθεση στο Groningen δύο πάρτι αργότερα. Χάρη στις μεγάλες νίκες των Indische Spoor και Van de Zandschulp, η Ολλανδία προκρίθηκε ακόμα στους τελικούς του Davis Cup.