Μπέιζμπολ: Οι Άγγελοι του Σοχέι Οχτάνι αποχωρίζονται τον μάνατζερ Φιλ Νέβιν

Οι Los Angeles Angels δεν θα διατηρήσουν τον μάνατζερ Phil Nevin για τη σεζόν 2024, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος τη Δευτέρα, αφού τερμάτισαν τέταρτοι στην American League West και έχασαν μια θέση στα πλέι οφ για ένατη συνεχή χρονιά.

Οι Άγγελοι, οι οποίοι καλωσορίζουν πίσω τον αστέρα Shohei Ohtani, διόρισαν τον Nevin προσωρινό μάνατζερ τον Ιούνιο του 2022 μετά την απόλυση του Joe Maddon. Στη συνέχεια, το franchise προσέφερε στον Nevin μονοετές συμβόλαιο με δικαίωμα προαίρεσης στην τελευταία σεζόν.

Ο 52χρονος δεν κατάφερε να ανατρέψει την τύχη της ομάδας, η οποία έκλεισε τη σεζόν 73-89 με όγδοη διαδοχική ήττα, παρά τη μνημειώδη συμβολή του Οχτάνι.

Ο αστέρας των Los Angeles Angels Shohei Ohtani (Γ) ποζάρει με τον γενικό διευθυντή Perry Minasian (Α) και τον μάνατζερ Phil Nevin μετά την παραλαβή του βραβείου MVP της ομάδας για το 2023 κατά τη διάρκεια μιας τελετής πριν από τον αγώνα στο Angel Stadium στο Anaheim της Καλιφόρνια στις 30 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023, ο Οχτάνι έγινε ο πρώτος πρωταθλητής της Ιαπωνίας σε home run, αφού πέτυχε 44 home runs με μέσο όρο 0,304 και 95 RBI. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Οχτάνι έκανε 10-5 με 3,14 ERA, και έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε σε διψήφιο αριθμό νικών και home runs σε συνεχόμενες χρονιές.

Η Ένωση Αμερικανών Συγγραφέων Μπέιζμπολ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο φετινός MVP θα ανακοινωθεί στις 17 Νοεμβρίου και ο Ohtani είναι μεγάλο φαβορί για να το κερδίσει για δεύτερη φορά μετά την πρώτη του νίκη το 2021 σε ομόφωνη ψηφοφορία.

Ο 29χρονος θα γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα το κερδίσει δύο φορές σε ομόφωνη ψηφοφορία, αν πάρει και τις 30 ψήφους από τα μέλη της BBWAA που ψηφίζουν φέτος.

Τα κατορθώματά του τη φετινή σεζόν αναγνωρίστηκαν από το φημισμένο περιοδικό Baseball America, το οποίο ανέδειξε τη Δευτέρα τον Ohtani για δεύτερη φορά παίκτη της χρονιάς, αφού το είχε κάνει για πρώτη φορά το 2021.

Ο Ohtani προστέθηκε σε άλλους τρεις παίκτες που έχουν κερδίσει το βραβείο πολλές φορές, συμπεριλαμβανομένου του συμπαίκτη του στους Angels και τέσσερις φορές νικητή Mike Trout.

“Ήταν ταυτόχρονα ο πιο επικίνδυνος χίτερ στο μπέιζμπολ και ο πιο σκληροτράχηλος πίτσερ στο πρωτάθλημά του, ένα επίπεδο κυριαρχίας που δεν είχε πετύχει ποτέ πριν”, ανέφερε το περιοδικό.