Μπέιζμπολ: Ο Shohei Ohtani πλησιάζει τον πρώτο τίτλο home run μετά τον τραυματισμό του Robert Jr.

Ο outfielder των Chicago White Sox, Luis Robert Jr. τέθηκε στη λίστα τραυματιών 10 ημερών την Τρίτη, τερματίζοντας τη σεζόν του και επιτρέποντας στον αστέρα των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο home run στην Αμερικανική Λίγκα.

Ο Ρόμπερτ, ο οποίος υπέστη ένα μικρό διάστρεμμα του έσω πλαγίου συνδέσμου στο αριστερό του γόνατο, πέτυχε 38 home runs στην καριέρα του αυτή τη σεζόν και κυνηγούσε τα 44 του Οχτάνι.

Ο Luis Robert Jr. των Chicago White Sox πετυχαίνει το 38ο home run του εναντίον των Boston Red Sox κατά τη διάρκεια αγώνα MLB στο Fenway Park στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Ο Κουμπάν τραυματίστηκε στο γόνατο προσπαθώντας να κλέψει τη δεύτερη βάση και αντικαταστάθηκε την Κυριακή εναντίον των Boston Red Sox. Ολοκληρώνει την τέταρτη σεζόν του στο MLB με μέσο όρο 0,264 και 80 RBI σε 145 παιχνίδια.

Ο outfielder των Τέξας Ρέιντζερς, Αντόλις Γκαρσία, είναι τρίτος στην Αμερικανική Λίγκα σε home runs, με δύο στα τρία τελευταία παιχνίδια του, με αποτέλεσμα να έχει συνολικά 37 στο παιχνίδι της Τρίτης με τους Άγγελοι.

Οι Ρέιντζερς έχουν να δώσουν πέντε παιχνίδια, ξεκινώντας με τον τελικό της σειράς με τους Άγγελοι την Τετάρτη.

Ο Οχτάνι χτύπησε για τελευταία φορά στις 3 Σεπτεμβρίου, πριν τον εμποδίσει να παίξει ένας πονεμένος δεξιός λοξός και στις 16 Σεπτεμβρίου μπήκε στη λίστα των τραυματιών για να τελειώσει τη χρονιά του.

Έπαιξε για τελευταία φορά στις 23 Αυγούστου, όταν υπέστη ρήξη του ωλένιου πλάγιου συνδέσμου στον δεξιό αγκώνα του. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο Οχτάνι αναμένεται να επιστρέψει ως πίτσερ το 2025 και την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται μόνο ως χίτερ.