Οι τενίστες κέρδισαν επίσης τη Σερβία στο Billie Jean King Cup

WeLoveSports.gr

Οι Ολλανδοί τενίστες κέρδισαν και τη Σερβία στο Billie Jean King Cup. Στην Πορτογαλία, η Σούζαν Λάμενς και ο Ντέμι Σούρς αποφάσισαν τη συνάντηση στον τελικό του διπλού: 2-1.

Η ομάδα της αρχηγού Elise Tamaëla είχε ήδη προκριθεί στα play-off της εθνικής διοργάνωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Ολλανδία αναδείχτηκε εκπληκτικά νικήτρια των ομίλων, παρά την απουσία του αρχηγού Arantxa Rus, και θα διαγωνιστεί για μια θέση στον παγκόσμιο όμιλο τον Νοέμβριο.

Σημαντικό για την κατάταξη

Ο αγώνας με τη Σερβία, έναν από τους άλλους νικητές των ομίλων, ήταν σημαντικός μόνο για το υπόλοιπο τουρνουά της χώρας. Η Ολλανδία θα παίξει επίσης με τη νικήτρια του ομίλου Αυστρία το Σάββατο και αυτός ο αγώνας μετράει επίσης για την κατάταξη. Με βάση αυτή την κατάταξη, καθορίζεται ποια θέση θα πάρει η ολλανδική ομάδα στα play-off του Νοεμβρίου.

Η Ολλανδία ξεκίνησε με ήττα από τη Σερβία: Η Eva Vedder έχασε τον πρώτο αγώνα σε δύο σετ από τη Lola Radivojevic (3-6, 2-6). Η Λάμενς επανέφερε την ομάδα της στα ίσια κερδίζοντας την Μία Ρίστιτς (6-2, 6-4).

Στα τελικά διπλά, οι Lamens και Schuurs ήταν πολύ δυνατοί για τους Radivojevic και Nina Stojanovic σε δύο σετ: 6-1, 6-4.