Ο οδηγός της Formula 1 Alonso επεκτείνει το συμβόλαιό του στην Aston Martin

WeLoveSports.gr

Ο οδηγός της Φόρμουλα 1 Φερνάντο Αλόνσο θα συνεχίσει να οδηγεί για την Aston Martin και τις επόμενες σεζόν. Ο 42χρονος Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο που τον συνδέει με τη βρετανική αγωνιστική πίστα τουλάχιστον μέχρι το 2026.

“Ο Φερνάντο είναι αποφασισμένος να πετύχει, οδηγεί καλύτερα από ποτέ, είναι πιο γυμνασμένος από ποτέ και είναι πλήρως αφοσιωμένος στο να κάνει την Aston Martin μια ανταγωνιστική ομάδα”, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Μάικ Κρακ.

“Το ημερολόγιο της F1 γίνεται όλο και μεγαλύτερο και εγώ δεν γίνομαι νεότερος”, δήλωσε ο Alonso. “Το άθλημα τρώει ενέργεια και κυριαρχεί στη ζωή σου 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, οπότε πρέπει να το σκεφτείς καλά αυτό. Είναι αρκετά μεγάλη θυσία, αλλά είμαι σε άριστη φόρμα και νιώθω ότι μπορώ να συνεχίσω”.

Η επέκταση του συμβολαίου του Alonso βάζει τέλος στις εικασίες για το μέλλον του στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν μεταξύ εκείνων που συνδέονταν με μια μετακίνηση στη Mercedes, όπου ο Lewis Hamilton αποχωρεί στο τέλος της φετινής σεζόν.

Η Aston Martin θα μεταβεί στον κινητήρα της Honda το 2026, ο προμηθευτής που είναι σήμερα υπεύθυνος για τον κινητήρα με τον οποίο ο Max Verstappen κυκλοφορεί με επιτυχία εδώ και χρόνια.

Ο Alonso τονίζει ότι αυτό ήταν ένας “βασικός παράγοντας” στην απόφασή του να παραμείνει. “Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κυκλοφορεί με κινητήρα της Honda, αυτό δίνει εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά”, δήλωσε.

Συμβόλαια που λήγουν

Η μετακίνηση του Χάμιλτον στη Ferrari, παρεμπιπτόντως, δεν θα είναι η μόνη μεταγραφική είδηση αυτή τη σεζόν. Μέχρι και τα δύο τρίτα των σημερινών οδηγών έχουν συμβόλαια που λήγουν. Ένας περίτεχνος χορός με μουσικές καρέκλες φαίνεται να είναι στα σκαριά.