Ο Leclerc ταχύτερος σε στεγνή πίστα, ο Verstappen ταχύτερος στη βροχή

WeLoveSports.grs

Η τρίτη ελεύθερη προπόνηση για το Βρετανικό Γκραν Πρι έδωσε μια μικρή προεπισκόπηση των προκριματικών αργότερα μέσα στην ημέρα. Μετά από μια ώρα γύρους στην πίστα του Silverstone άρχισε να βρέχει. Αναμένεται ότι θα γίνει άγριο και κατά τη διάρκεια των προκριματικών το απόγευμα του Σαββάτου.

Πριν σκάσουν τα σύννεφα, ο Charles Leclerc (Ferrari) είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο, μπροστά από τους Alexander Albon (Williams) και Fernando Alonso (Aston Martin). Ο Verstappen είχε σημειώσει τον όγδοο ταχύτερο χρόνο, ο Nyck de Vries τον ενδέκατο.

Να σημειωθεί ότι ο Verstappen είχε βάλει το χρόνο του στα κίτρινα μεσαία λάστιχα και δεν είχε ακόμη ολοκληρώσει μια σειρά κατατακτήριων. Οι οδηγοί που ήταν πιο γρήγοροι έβαλαν τα κόκκινα ελαστικά και έκαναν μια προσομοίωση για την πρόκριση.

Η βροχή, που έπεσε σε 35 λεπτά για να τελειώσει, έκανε μερικούς οδηγούς να στραφούν στα ενδιάμεσα ελαστικά για να συνηθίσουν τις συνθήκες που πιθανότατα θα ισχύουν και κατά τη διάρκεια των προκριματικών. Είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου στις 4 μ.μ. ώρα Ολλανδίας.

Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα υγρού σιρκουί κατά τη διάρκεια του αγώνα την Κυριακή. Ο Verstappen έδειξε ότι μπορούσε να οδηγήσει καλά στη βροχή στο Silverstone, επειδή ο Ολλανδός ήταν περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος από τους υπόλοιπους στη βρεγμένη πίστα.