Ο Van de Zandschulp ξανακόβει με προπονητή, τώρα με τον Örtegran

WeLoveSports.gr

Ο τενίστας Botic van de Zandschulp έδωσε τέλος στη συνεργασία του με τον Johan Örtegren μετά από λίγους μόλις μήνες. Το νούμερο 86 του κόσμου ήλπιζε να βρει τον δρόμο της επιστροφής στην κορυφή με τον Σουηδό τεχνικό.

Ο τενίστας από το Veenendaal συνεργάζεται με τον Σκανδιναβό μόλις από τις αρχές Δεκεμβρίου. Το διάλειμμα σημειώθηκε πριν από τη σεζόν στο χωμάτινο γήπεδο.

Ο Van de Zandschulp είχε μια δύσκολη περίοδο, εν μέρει λόγω τραυματισμών. Πέρυσι, ο τενίστας, ο οποίος έφτασε στους προημιτελικούς του US Open το 2021, άλλαξε προπονητή δύο φορές με την ελπίδα να επιστρέψει στην πρώτη 50άδα.

Άλλος ένας προπονητής στο περιθώριο

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Van de Zandschulp δεν συνέχισε με τον προπονητή Peter Lucassen και στα τέλη Οκτωβρίου έληξε τη συνεργασία με τον Sven Groeneveld, τον πρώην προπονητή των Roger Federer, Monica Seles και Maria Sjarapova, μεταξύ άλλων.

Με τον 45χρονο Örtegren, ο οποίος έγινε προπονητής του τον Δεκέμβριο, ο Van de Zandschulp ήλπιζε να οικοδομήσει μια μακροχρόνια εργασιακή σχέση, η οποία θα έπρεπε να είχε οδηγήσει στην επιστροφή στο top 50.

Ο 28χρονος Van de Zandschulp κάνει μια απογοητευτική σεζόν μέχρι στιγμής. Στα δέκα τουρνουά που έπαιξε, σημείωσε μόνο πέντε νίκες.

Ο Ολλανδός θα παίξει την επόμενη εβδομάδα στο τουρνουά ATP του Μονάχου, όπου έφτασε στον τελικό πέρυσι και το 2022.