Το ζευγάρι μπάντμιντον Telefooning/Piek εξασφαλίζει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς, ο Caljouw δεν πηγαίνει στο Παρίσι

WeLoveSports.gr

Οι παίκτες του μπάντμιντον Robin Tabing και Selena Piek προκρίθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ζευγάρι των Ολλανδών έφτασε στα ημιτελικά στο μικτό διπλό και ως εκ τούτου δεν μπορεί πλέον να βρεθεί στην κατάταξη των προκριματικών.

Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Saarbrücken της Γερμανίας, οι Tafeling και Piek νίκησαν το ισπανικό ζευγάρι Ruben Garcia/Lucia Garcia με 21-10, 21-11, ενώ ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του ολλανδικού δίδυμου – ένα ζευγάρι από τη Σιγκαπούρη – αποκλείστηκε νωρίς στο το ασιατικό πρωτάθλημα.

Η επίσημη κατάταξη των προκριματικών θα δημοσιευθεί από τη διεθνή ένωση μπάντμιντον στις 30 Απριλίου, αλλά σύμφωνα με την Ολλανδική ομοσπονδία, οι Tabing και Piek δεν μπορούν πλέον να εντοπιστούν. Το δίδυμο, που κέρδισε τον ευρωπαϊκό τίτλο πέρυσι και έχει ακόμα πιθανότητες ανανέωσης του τίτλου, είναι τώρα δωδέκατος.

Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Tableing και ο Piek μπορούν να προετοιμαστούν για τους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες ως δίδυμο. Το 2021 συμμετείχαν ήδη μαζί στους Αγώνες του Τόκιο, όπου αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων. Για την Piek, θα είναι ακόμη και οι τρίτοι Αγώνες της.

Caljouw όχι στο Παρίσι

Ο Mark Caljouw μπορεί να βγάλει από το μυαλό του το Ολυμπιακό όνειρό του. Ο Ολλανδός νούμερο 47 στον κόσμο αποκλείστηκε στους όγδοους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ θα έπρεπε να είχε πάρει μετάλλιο για την πρόκριση στο Παρίσι. Ο Caljouw έχασε με 21-18, 21-11 από τον Δανό Άντερς Άντονσεν, ο οποίος είναι τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Joran Kweekel αποκλείστηκε και στους όγδοους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το νούμερο 111 της παγκόσμιας κατάταξης έχασε από τον Γάλλο Toma Junior Popov (17-21, 21-16, 21-14).