Ποδόσφαιρο: Ο Σένγκα κερδίζει για 10η φορά και οι Μετς κερδίζουν τους Κάρντιναλς

Ο δεξιός παίκτης των New York Mets, Kodai Senga, έγινε το Σάββατο ο όγδοος Ιάπωνας pitcher στην ιστορία του MLB που κερδίζει τουλάχιστον 10 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν.

Ο Senga (10-6) έπαιξε επτά innings με ένα run, επιτρέποντας μόνο δύο χτυπήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός home run από τον Nolan Arenado στο τέταρτο inning. Οι Μετς διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους σε τέσσερα παιχνίδια, κερδίζοντας τους Σεντ Λούις Κάρντιναλς με 13-2 στο στάδιο Busch.

Ο Kodai Senga των New York Mets ρίχνει μια βολή εναντίον των St. Louis Cardinals στο πρώτο ίνινγκ στο Busch Stadium στο St. Louis, Missouri στις 19 Αυγούστου 2023. (Getty/ WeLoveSports)

Ο πρώην άσος των SoftBank Hawks έβγαλε πέντε άουτ και περπάτησε δύο στη διαδρομή προς την τρίτη συνεχόμενη νίκη του.

“Ήταν ένας από τους στόχους μου, οπότε είμαι χαρούμενος”, δήλωσε ο Senga για τη 10η νίκη του. Είμαι χαρούμενος”, δήλωσε ο Senga για τη 10η νίκη του. “Σε γενικές γραμμές, η ταχύτητα των ρίψεων μου ήταν πιο αργή από το συνηθισμένο. Στράφηκα στις κοφτές μπάλες και στις μπάλες με slider. Ο (catcher Francisco) Alvarez είχε ένα καλό παιχνίδι.

Οι προηγούμενοι επτά Ιάπωνες πίτσερ που έφτασαν σε διψήφιο αριθμό νικών στην πρώτη τους σεζόν είναι ο Hideo Nomo (13-6 για τους Los Angeles Dodgers το 1995), ο Yu Darvish (16-9 για τους Texas Rangers το 2012) και ο Kenta Maeda (16-11 για τους Dodgers το 2016).

Ο Daniel Vogelbach πέτυχε ένα grand slam στο πέμπτο inning. Ο DJ Stewart και ο Pete Alonso χτύπησαν επίσης για τους Mets.

Σε μια άλλη σημείωση, το αστέρι των Los Angeles Angels, Shohei Ohtani, κατάφερε μόλις ένα χτύπημα σε έξι παιχνίδια σε μια διπλή αναμέτρηση εναντίον των Tampa Bay Rays στο Angel Stadium.

Οι Angels κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι με 7-6 και έχασαν το δεύτερο με 18-4.

Ο Ντάρβις (8-9) έδωσε τέσσερα ράνκινγκ σε πέντε και πλέον ίνινγκς, καθώς οι Σαν Ντιέγκο Πάντρες έχασαν 8-1 από τους Αριζόνα Ντάιαμοντμπακς στο δεύτερο παιχνίδι της διπλής αναμέτρησης στο Petco Park.