Ράγκμπι: ένα νέο διεθνές τουρνουά θα ξεκινήσει το 2026 και η Ιαπωνία θα μπορούσε να συμμετάσχει

Μια νέα διετής διεθνής διοργάνωση ράγκμπι που θα συγκεντρώνει τις 10 ομάδες των Έξι Εθνών και του Πρωταθλήματος Ράγκμπι θα ξεκινήσει το 2026, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της το Σάββατο.

Δύο επιπλέον ενώσεις θα κληθούν να συμμετάσχουν στις ομάδες των Έξι Εθνών – Αγγλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σκωτία και Ουαλία – και στις τέσσερις ομάδες του Πρωταθλήματος Ράγκμπι – Αργεντινή, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική. Σύμφωνα με το Reuters και τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, μία από αυτές τις δύο ομοσπονδίες θα πρέπει να είναι η Ιαπωνία.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών περιόδων του Ιουλίου και του Νοεμβρίου, δήλωσαν οι διοργανωτές, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί μια διοργάνωση δεύτερης κατηγορίας για να διευκολυνθεί η άνοδος και ο υποβιβασμός από το 2030.

Ο αρχηγός της Ιρλανδίας Johnny Sexton (κάτω, Γ) κρατά το τρόπαιο των Έξι Εθνών στο τέλος του διεθνούς αγώνα ράγκμπι Έξι Εθνών εναντίον της Αγγλίας στο στάδιο Aviva στο Δουβλίνο στις 18 Μαρτίου 2023. (Getty/ WeLoveSports)