Ράγκμπι: Οι Κόνδορες ελπίζουν να φτάσουν σε νέα ύψη νικώντας την Ιαπωνία

Η Χιλή κάνει το ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τουλούζη, όπου ελπίζει να γράψει το δικό της παραμύθι απέναντι στην ομάδα που έκανε το “θαύμα του Μπράιτον”.

Πριν από οκτώ χρόνια, η Ιαπωνία έδειξε ότι ήταν έτοιμη να ενταχθεί στους μεγάλους του παγκόσμιου ράγκμπι, κερδίζοντας τη Νότια Αφρική στο εναρκτήριο Σαββατοκύριακο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015. Φέτος, οι Los Condores θα επιδιώξουν επίσης να ανέβουν σε νέα ύψη.

“Έχουμε γράψει ιστορία. Είμαστε η καλύτερη χιλιανή ομάδα όλων των εποχών”, δήλωσε ο κλειδαράς Χαβιέρ Έισμαν το Σάββατο στο Stade de Toulouse, όπου η ομάδα του θα αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα την Ιαπωνία.

Το ιαπωνικό στρατόπεδο έδωσε μεγάλη έμφαση στο πάθος που θα οδηγήσει τους Χιλιανούς, και αυτό φάνηκε μετά το τρέξιμο του αρχηγού, το οποίο έγινε κάτω από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο.

Οι παίκτες της Χιλής προπονούνται στην Τουλούζη της Γαλλίας, στις 9 Σεπτεμβρίου 2023, μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα της ομάδας στη φάση των ομίλων εναντίον της Ιαπωνίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι ( WeLoveSports).

“Η γαλλική ομάδα ράγκμπι προετοιμάζεται για αυτό το παιχνίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο προπονητής άμυνας Emiliano Caffera. “Είχαμε μια εξαιρετική εβδομάδα προπόνησης και οι παίκτες είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο έτοιμοι. Θα αντιμετωπίσουν (η Ιαπωνία) μια ομάδα που θα τα δώσει όλα. Εμείς θα τα δώσουμε όλα στο γήπεδο και θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι.

Ο προπονητής Pablo Lemoine, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την Ουρουγουάη σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, επέλεξε μια κατανομή 6-2 μεταξύ επιθετικών και αμυντικών στον πάγκο. Ο βοηθός του Ρικάρντο Κορτές επανέλαβε τον προπονητή της Ιαπωνίας Τζέιμι Τζόζεφ, ο οποίος περιέγραψε τη Χιλή ως μια “γενναία και φυσική” ομάδα.

“Το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι ότι παλεύουμε για κάθε μπάλα, ότι θυσιάζουμε τους εαυτούς μας, ότι στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον, ότι είμαστε ένα”, δήλωσε ο βοηθός προπονητή του Λος Κοντόρες, Κορτές, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

“Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Οι αγώνες δεν κερδίζονται από τα άτομα, αλλά από τις ομάδες, και αυτός είναι ο στόχος μας.