Ρώσοι χωρίς πολλά προβλήματα στον δεύτερο γύρο στο χώμα στη Ρουέν

WeLoveSports.gr

Η Arantxa Rus έφτασε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά WTA στη Ρουέν. Το νούμερο 53 στον κόσμο νίκησε τον 19χρονο Αμερικανό προκριματικό Robin Montgomery (WTA-181) σε δύο σετ στο κλειστό χωμάτινο γήπεδο της γαλλικής πόλης: 6-3, 6-1.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Rus απουσίαζε την ενδέκατη ώρα από την ολλανδική ομάδα που έπρεπε να παίξει για το Billie Jean King Cup – και παρά την απουσία του ηγέτη, προκρίθηκε στα play-off αργότερα φέτος. Προτίμησε να παίξει ένα τουρνουά στη Σαραγόσα.

Αυτό το ταξίδι στην Ισπανία δεν ήταν επιτυχημένο για τον Ρώσο, ο οποίος ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον μετέπειτα νικητή του τουρνουά Moyuka Uchijima (WTA-143).

Μιάμιση ώρα

Τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα στη Ρουέν. Η παίκτρια της Νοτίου Ολλανδίας, που συνήθως πετυχαίνει τα καλύτερα της αποτελέσματα στο χώμα, κατάφερε γρήγορα να κάνει break, απέτρεψε ένα ριμπρέικ στο 5-3 και στη συνέχεια χρειάστηκε μόνο μία ευκαιρία για να πάρει το πρώτο σετ.

Η 33χρονη Ρωσίδα, η οποία πέτυχε την υψηλότερη κατάταξή της πέρυσι με την 41η θέση, προχώρησε αμέσως, αν και σε καμία περίπτωση δεν ήταν χωρίς αγώνα. Αφού έκανε αμέσως ένα διάλειμμα στη Μοντγκόμερι, χρειάστηκε περισσότερα από είκοσι λεπτά για να περάσει το σερβίς αλώβητη. Όχι λιγότερες από εννέα φορές το σκορ έδειχνε 40-40.

Μετά τα πράγματα πήγαν γρήγορα. Η Rus έσπασε την αντίπαλό της άλλες δύο φορές και μπόρεσε να λάβει τα συγχαρητήρια μετά από μιάμιση ώρα. Στον δεύτερο γύρο, η πρώτη σποραδική Ρωσίδα Anastasija Pavliuchenkova μπορεί να περιμένει αν καταφέρει να τα βάλει με τη Γαλλίδα Alice Robbe.

Σχολιάστε