Το πείραγμα της Ολλανδικής ομάδας Sinner συνεχίζει να κερδίζει: ημιτελικός στο Μαϊάμι

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο Jannik Sinner έφτασε στα ημιτελικά του masters τουρνουά στο Μαϊάμι. Το νούμερο τρία στον κόσμο, που κέρδισε φέτος το Australian Open και το ABN Amro Open, ήταν πολύ δυνατό για τον Tomas Machac με 6-4, 6-2.

Είναι η τρίτη φορά που ο Ιταλός φτάνει στα ημιτελικά στο Μαϊάμι, όπου έχασε τους τελικούς το 2021 και το 2023.

Ο Sinner είναι και πάλι εντυπωσιακός σε αυτό το τουρνουά. Μέχρι στιγμής έχει χάσει μόνο ένα σετ και αυτό κόντρα στην Tallon Greekspor.

Πειραγικό πνεύμα για Ολλανδούς τενίστες

Το Sinner είναι πραγματικό παράσιτο για την Ολλανδία. Κέρδισε την Greekspor στο Μαϊάμι, όπως και στον ημιτελικό στο Ρότερνταμ. Νίκησε επίσης τον Van de Zandschulp δύο φορές φέτος: στο Australian Open και στο Ρότερνταμ.

Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η ολλανδική ομάδα του Davis Cup ισοφάρισε έναν όμιλο την περασμένη εβδομάδα που περιελάμβανε και την κάτοχο του τίτλου Ιταλία, πράγμα που σημαίνει ότι ο Sinner θα εμφανιστεί ξανά στην άλλη πλευρά του διχτυού.

Στο πρώτο σετ, ο Sinner δεν ξεκίνησε καλά απέναντι στον Machac. Έμεινε πίσω ακόμη και με ένα break κόντρα στον Τσέχο. Στη συνέχεια το παιχνίδι άλλαξε και ο Ιταλός κατέληξε να κερδίσει πέντε σερί παιχνίδια. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev ή τον Nicolás Jarry.

Η Collins στους ημιτελικούς των γυναικών

Στις γυναίκες, η Danielle Collins έφτασε στα ημιτελικά, όπως και το 2018. Η Αμερικανίδα με αριθμό 53 στον κόσμο κέρδισε με 6-3, 6-2 την Καρολίν Γκαρσία, τη Γαλλίδα νούμερο 27 στον κόσμο.

Η 30χρονη Κόλινς βρίσκεται στην τελευταία της σεζόν. Ο Αμερικανός πάλευε εδώ και χρόνια με τις χρόνιες παθήσεις ρευματισμούς και ενδομητρίωση, ωστόσο έφτασε στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και βρέθηκε στον τελικό του Australian Open το 2022.

Ο Κόλινς κάνει μεγάλη εντύπωση στο Μαϊάμι. Τώρα έχει κερδίσει δέκα σετ στη σειρά και έχει χάσει μόνο δεκαεννέα παιχνίδια. Ο Γκαρσία έσπασε στο 4-3 στο πρώτο σετ και δεν μπόρεσε να κάνει μια γροθιά στο δεύτερο σετ, εν μέρει λόγω παραπόνων στον ώμο.