Το τουρνουά ATP Astana ολοκληρώθηκε για τον Van de Zandschulp μετά τον πρώτο γύρο

Botic από το Zandschulp

Ο τενίστας Botic van de Zandschulp έχει ήδη αποτύχει στον πρώτο γύρο του τουρνουά ATP Astana. Έχασε σε δύο σετ (6-4, 6-3) από τον Ρώσο Aleksandr Shevchenko, ο οποίος εισήχθη με μπαλαντέρ και βρίσκεται σχεδόν είκοσι θέσεις πιο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Van de Zandschulp, νούμερο 68 στον κόσμο, είχε ταξιδέψει στο Καζακστάν με αυτοπεποίθηση, αφού ήταν πολύ δυνατός για τον Αμερικανό κορυφαίο δεκαπέντε παίκτη Tommy Paul στο Davis Cup στις αρχές του μήνα.

Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, στο οποίο ο Van de Zandschulp έπρεπε να αντιμετωπίσει τραυματισμούς. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μετά από ρήξη 80 με 90 τοις εκατό του αριστερού συνδέσμου του αστραγάλου κατά τη διάρκεια μιας προπονητικής άσκησης στα τέλη Ιουλίου.

Δύο νίκες σε έντεκα παιχνίδια

Κόντρα στον Σεφτσένκο, ο Van de Zandschulp αντιμετώπισε προβλήματα στα μισά του πρώτου σετ. Παράτησε το σερβίς του και έπρεπε να κυνηγήσει. Ο Van de Zandschulp αντέδρασε και διέλυσε τον 22χρονο Ρώσο αγάπηαλλά και πάλι έχασε το σετ.

Στη δεύτερη πράξη, ο Σεφτσένκο πήρε την πρωτοβουλία με προβάδισμα 4-3 χτυπώντας σε σερβίς του Van de Zandschulp. Αμέσως μετά σέρβιρε το ματς με άσο.

Τον Απρίλιο, στον τελικό του τουρνουά ATP του Μονάχου εναντίον της Holger Rune, ο Van de Zandschulp έχασε τέσσερα match points. Αυτό χτύπησε σκληρά, είπε τότε. Έκτοτε, εκτός από τις επιδόσεις του στο Davis Cup, έχει κερδίσει μόνο δύο από τους έντεκα αγώνες του.

Το ελληνικό κομμάτι ξεκινά αργότερα

Ο Tallon Greekpoor, ο οποίος, όπως και ο Van de Zandschulp, έπαιξε για λογαριασμό της Ολλανδίας στο Davis Cup πριν από μερικές εβδομάδες, έπεσε πρώτος στο Καζακστάν. Για αυτόν, το τουρνουά ξεκινά μόνο από τον δεύτερο γύρο. Θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Ιάπωνα Sho Shimabukuro και του Roberto Carballés Baena από την Ισπανία.