Το Greek Spoor επαναφέρει την Ολλανδία σε ίσους όρους στο Davis Cup κόντρα στην Ελβετία

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Η Ολλανδία ισοφάρισε ξανά (2-2) με την Ελβετία στον αγώνα Davis Cup στο Groningen για μια θέση στον παγκόσμιο όμιλο. Ο Tallon Greekpoor δυσκολεύτηκε με τον Leandro Riedi, αλλά κέρδισε σε δύο σετ: 7-6 (6), 7-6 (3).

Ο Botic van de Zandschulp θα παίξει τον καθοριστικό αγώνα απόψε. Θα αντιμετωπίσει τον Marc-Andrea Hüsler.

Η Greek Spoor, νούμερο 23 στον κόσμο, βασίστηκε κυρίως στη δική της υπηρεσία. Το πρώτο σερβίς ήταν πάντα μάστιγα για τον Ελβετό αντίπαλο. Από την άλλη πλευρά, ο Riedi μπορούσε επίσης να υπολογίζει στο σερβίς του περισσότερο από τακτικά.

Greek Spoor: «Νομίζω ότι σέρβιρα απίστευτα καλά»

Ως αποτέλεσμα, ο αγώνας ήταν ισόπαλος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα τάι μπρέικ ήταν και τα δύο θήραμα για τον Ολλανδό, ο οποίος μπορούσε να βασιστεί σε σημαντική υποστήριξη από το κοινό.

Το κέρδος είναι απαραίτητο

Η νίκη της Greekspor ήταν απαραίτητη. Προσωπικά έδωσε στην Ολλανδία ένα προβάδισμα 1-0 χθες κερδίζοντας τον Hüsler, αλλά ο Van de Zandschulp έχασε στη συνέχεια από τον Riedi.

Με το 1-1 ακολούθησε το διπλό παιχνίδι στο οποίο η Ελβετία πήρε ξανά το προβάδισμα. Οι Jean-Julien Roger και Wesley Koolhof έχασαν με 7-6 (5), 7-6 (2) από τους Hüsler και Riedi.

Και αυτό ήταν περίεργο, γιατί με τους Koolhof και Rojer, η ολλανδική ομάδα έπαιξε με μια πολύ έμπειρη ομάδα. Για παράδειγμα, ο Koolhof κέρδισε το τουρνουά διπλών ανδρών στο Wimbledon και ο Roger έχει τρεις τίτλους Grand Slam στο όνομά του. Αλλά η τελευταία φορά που οι δυο τους έπαιξαν μαζί έναν αγώνα διπλού ήταν στα τέλη του 2021.

Ρότζερ και Κούλχοφ χάνουν στο Davis Cup: «Απογοητευτικό, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες του διπλού»

Στο Γκρόνινγκεν ήταν οι παγκόσμιοι νούμερο 257 και 385 στο διπλό που κυριάρχησαν από την αρχή για λογαριασμό των Ελβετών, κάτι που συνέβη και στα δύο τάι μπρέικ.

‘Απογοητευτικό’

Ο Koolhof χαρακτήρισε την ήττα απογοητευτική. “Είμαστε οι καλύτεροι παίκτες του διπλού. Αλλά δυσκολευτήκαμε με το σερβίς τους.”

«Δεν ήμασταν και στην καλύτερη φόρμα μας», λέει ο Roger. “Και δεν παίζουμε πια μαζί. Προπονούμαστε όλη την εβδομάδα, αλλά ένας αγώνας είναι διαφορετικός. Απλώς πήγε λίγο πιο αργά σήμερα.”