Η πρωτεύουσα των τυχερών παιχνιδιών Μακάο ολοκληρώνει την πρώτη σειρά συνοριακών ελέγχων με έλεγχο ίριδας

Υπάρχουν 500 συστήματα εκτελωνισμού να εγκατασταθούν και η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από τους κατοίκους να δοκιμάσουν την τεχνολογία. Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής, οι συνοριακοί έλεγχοι με σάρωση ίριδας θα μπορούσαν να επεκταθούν σε μεγαλύτερη κλίμακα και να εισαχθούν σε κάθε συνοριακό έλεγχο στο Μακάο.

Περαιτέρω δοκιμές πριν από την εφαρμογή σε πλήρη κλίμακα

Η τεχνολογία αυτή, αν και ακούγεται δυστοπική, αποτελεί μέρος των νομοθετικών προσπαθειών που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Νομοθετική Συνέλευση του Μακάο τον Αύγουστο του 2021. Η κυβέρνηση τροποποίησε τον νόμο περί ελέγχου της μετανάστευσης για να επιτρέψει τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων ίριδας από ταξιδιώτες.

Ο πρώτος γύρος ελέγχων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με λιγότερες συσκευές και υπό τον έλεγχο της αστυνομίας. Ο πρώτος γύρος ελέγχων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με λιγότερες συσκευές και υπό τον έλεγχο της αστυνομίας. 500 μηχανήματα που θα αναπτυχθούν θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση του Μακάο να δει αν μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει τις εισόδους και εξόδους στα σύνορα.

Η δεύτερη φάση της δοκιμής της ίριδας θα επικεντρωθεί στους κατοίκους του Μακάο που είναι 18 ετών και να τους ζητήσετε να συμμετάσχουν στις δοκιμασίες εκτελωνισμού. Μόλις ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση των δοκιμών, θα πρέπει να ακολουθήσει μια τρίτη φάση, η οποία θα συνδέει τα προσωπικά δεδομένα της ίριδας απευθείας με τη βάση δεδομένων των τελωνείων. Μακάο Ηλεκτρονικό δελτίο ταυτότητας κατοίκου.

Με τον τρόπο αυτό, οι κάτοικοι δεν θα χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιούν φυσικές ταυτότητες κατά την είσοδο ή την έξοδο από την επικράτεια. Ωστόσο, έχει προκύψει το ερώτημα κατά πόσον η τεχνολογία αυτή θα καταστεί υποχρεωτική και για τους ξένους τουρίστες, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδική διοικητική περιοχή για να προσελκύσει ξένους τουρίστες.

Επίσης, η τεχνολογία δεν πρόκειται να είναι υποχρεωτική. Όταν ο γραμματέας ασφαλείας του Μακάο Wong Sio Chak τον παρουσίασε ως Μάρτιοςέχει υποστηριχθεί ότι δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δεδομένων ίριδας εάν ένα πρόσωπο δεν το επιθυμεί.

Η αναγνώριση προσώπου έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για να επιτραπεί η είσοδος σε πολλές χώρες, αλλά τα δεδομένα ίριδας δεν έχουν συλλεχθεί μαζικά. Στην Ασία, τουλάχιστον, υπάρχει άλλη μία χώρα που έχει χρησιμοποιήσει δεδομένα αναγνώρισης της ίριδας: η Σιγκαπούρη, γεγονός που κάνει την ιδέα να μην είναι τόσο μακρινή.