Η νέα μορφή του Champions League είναι προ των πυλών: πώς θα μοιάζει;

Το UEFA Champions League θα αλλάξει μορφή από την επόμενη σεζόν. Με το τέλος της φάσης των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, έχει γίνει η τελευταία φορά που 32 ομάδες θα προκριθούν στη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση συλλόγων της Ευρώπης.

Περισσότερα για τη νέα μορφή του UEFA Champions League

Όπως έχει καθοριστεί από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, στον πρώτο γύρο κάθε σύλλογος θα δώσει οκτώ αγώνες εναντίον του ίδιου αριθμού αντιπάλων. Το σύστημα δύο φάσεων θα εξαφανιστεί και δεν θα υπάρχουν πλέον έξι αγώνες.

Κάθε ομάδα θα δίνει τέσσερις αγώνες στην έδρα της και τέσσερις στο γήπεδο του αντιπάλου της. Αυτό θα καθοριστεί στην κλήρωση, όπου θα υπάρχουν τέσσερα γκρουπ που θα αποτελούνται από εννέα συμμετέχοντες και κάθε μία από τις ομάδες που θα προκριθούν θα παίξει με δύο ομάδες από κάθε τομέα. Η μία θα παίξει εντός και η άλλη εκτός έδρας.

Καθώς δεν θα υπάρχει πλέον μια κατηγορία τεσσάρων ομάδων ανά ζώνη, θα υπάρχουν μια κατάταξη από την πρώτη έως την 36η θέση. Οι ομάδες θα πρέπει να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στους οκτώ αγώνες τους για να ανέβουν στην κορυφή του πίνακα.

Οι οκτώ πρώτες ομάδες θα προκριθούν απευθείας στους 16, ενώ οι θέσεις 9 έως 24 θα μπουν σε αγώνες μπαράζ για μια θέση στους 16. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει άλλη μια κλήρωση, στην οποία οι seeders θα είναι από την ένατη έως τη δέκατη έκτη θέση και θα παίξουν το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα τους, όπως πάντα ορίζει η διοργάνωση.

Εν τω μεταξύ, η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Γ, η γενική ταξινόμηση θα ορίσει επίσης διασταυρώσεις. Ο πρώτος θα πηγαίνει σε μια ζώνη, ο δεύτερος σε μια άλλη κ.ο.κ. Το μέτρο αυτό λήφθηκε για να διασφαλιστεί ότι οι δύο πρώτοι παίκτες δεν θα συναντηθούν πριν από έναν πιθανό τελικό και για να γίνει το τουρνουά πιο ελκυστικό.

Γιατί αλλάζει η μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ;

Αυτή η νέα στρατηγική είναι ένας τρόπος που βρήκε η UEFA όταν προέκυψε η ευκαιρία να να δημιουργήσει την περίφημη Super League. Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Pérezήταν ο κύριος εγγυητής. Επιπλέον, άλλοι διευθυντές αποσύρθηκαν από την πρόταση με την πάροδο του χρόνου, όπως Nassr Al KhelaifiJoan Laporta και Andrea Agnelli, επικεφαλής της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους αντίστοιχα.

Ωστόσο, μένει να δούμε αν αυτό θα λειτουργήσει από άποψη θεάματος και κερδοφορίας για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι αξιωματούχοι της UEFA φρόντισαν να εξηγήσουν την απότομη αλλαγή σε ανακοίνωσή τους.

Η νέα μορφή του πρωταθλήματος θα περιλαμβάνει περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες σε κάθε διοργάνωση και θα επιτρέψει στους φιλάθλους όχι μόνο να δουν περισσότερους ευρωπαϊκούς αγώνες υψηλού επιπέδου, αλλά και να δουν τους αγώνες αυτούς να διεξάγονται νωρίτερα στη διοργάνωση,

ξεκίνησε ο φάκελος.

Από την άλλη πλευρά, καθιστούν σαφές ότι περιμένουν μια καλύτερη ισορροπία όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες να παίξει κανείς με αντιπάλους παρόμοιου επιπέδου σε όλη τη διάρκεια της “μορφής πρωταθλήματος”.

Ταυτόχρονα, ελπίζουν ότι τα ακόλουθα στοιχεία θα μείνουν στην άκρη κερδοσκοπία σκορ. Με άλλα λόγια, οι σύλλογοι θα πρέπει να παίζουν κάθε αγώνα ως τελικό, λόγω της σημασίας που θα έχει κάθε αγώνας για τον καθορισμό του μέλλοντος του τουρνουά.

Κάθε αγώνας μετράει. Η νέα μορφή του πρωταθλήματος διασφαλίζει ότι κάθε αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει δραματικά τη θέση μιας ομάδας μέχρι και την τελευταία ημέρα. Η νίκη ή η ήττα στον τελευταίο αγώνα της φάσης του πρωταθλήματος μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ της απευθείας πρόκρισης μιας ομάδας στους 16, της συμμετοχής στα πλέι οφ ή του οριστικού αποκλεισμού της από το τουρνουά,

καταλήγει.

Από πού θα προέλθουν οι τέσσερις ποσοστώσεις μεταξύ της μιας μορφής και της άλλης;

Με αυτή την αλλαγή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο αριθμός των προκριματικών θα αυξηθεί από 32 σε 36. Για το λόγο αυτό, το γραφείο Τύπου παρείχε πληροφορίες σχετικά με την προέλευση αυτών των ποσοστώσεων. Η πρώτη θα πάει στην τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος της ένωσης, η οποία είναι πέμπτη στην κατάταξη της UEFA, και η δεύτερη στην ομάδα της ένωσης, η οποία είναι πέμπτη στην κατάταξη της UEFA. κατάταξη της διοργάνωσης από την UEFA.

Η επόμενη θέση πηγαίνει στην ομάδα πρωταθλήτρια του πρωταθλήματος με τον καλύτερο συντελεστή σύμφωνα με την κατάταξη χωρίς απευθείας πρόκριση. Οι δύο τελευταίες θέσεις θα δοθούν στις δύο ομοσπονδίες των οποίων οι σύλλογοι πραγματοποίησαν τις καλύτερες συλλογικές επιδόσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την προηγούμενη σεζόν. Για παράδειγμα, η Γερμανία και η Ιταλία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τρέξιμο, ενώ η Ισπανία βρίσκεται πολύ κοντά στην τρίτη θέση.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο, αντί για Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο. Αυτή η παράταση σημαίνει ότι ορισμένοι αγώνες θα διεξάγονται τις Πέμπτες, αλλά μόνο για λίγες εβδομάδες.

Όλα τα τελευταία νέα για το Champions League