Μπορούσια Ντόρτμουντ – PSG: έχουν ελπίδες οι Παριζιάνοι;

Παρά την παρουσία ενός τραυματία στην ενδεκάδα της, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε γνωρίζει ότι έχει πολλά να παίξει. Η Παρί θα προσεγγίσει αυτό το ματς σαν τελικό. Το κύριο πρόβλημά τους είναι ότι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον Κιλιάν Εμπαπέ, οπότε πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που ο Γάλλος εξουδετερωθεί από τους Γερμανούς. Ακόμα κι αν είναι δύσκολο να περιορίσεις τον Mbappé, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα.

Η κυριαρχία της PSG στη Ligue 1

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας βρίσκεται στην κορυφή της Ligue 1 με 36 βαθμούς. Ο σύλλογος μετράει 11 νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα. Έχει πετύχει 38 γκολ και έχει δεχτεί 11, δίνοντας μια διαφορά +27.

Παρά το ασταθές ξεκίνημα της σεζόν, ο σύλλογος κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και απέδειξε ότι δεν έχει αντίπαλο στη Γαλλία.

Συλλογικά, διαθέτει την καλύτερη επίθεση με μέσο όρο 2,6 γκολ. Η δεύτερη καλύτερη άμυνα με μέσο όρο 0,8, η καλύτερη κατοχή μπάλας με 65,8% και ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός καθαρών φύλλων με επτά.

Από την πλευρά της, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό σουτ προς την εστία (6,6), τον μεγαλύτερο αριθμό ευκαιριών που δημιουργήθηκαν, τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αστοχιών, τον μεγαλύτερο αριθμό ακριβών μεταβιβάσεων και τον μεγαλύτερο αριθμό πέναλτι που δέχθηκε. Σε ατομικό επίπεδο, Kylian Mbappé είναι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ (15) και ο Ousmane Dembélé είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ (5) στο τουρνουά.

Άφιξη σε αήττητο σερί 10 αγώνων σε αυτή τη διοργάνωση, με εννέα νίκες και μία ισοπαλία. Η τελευταία της ήττα ήρθε στις 15 Σεπτεμβρίου από τη Νις με 2-3, ένα ματς στο οποίο ο Ντονατέλο σκόραρε δύο φορές, αλλά δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τα γκολ των Τέρεμ Μόφι δύο φορές και Γκαετάν Λαμπόρντ.

Στον προηγούμενο αγώνα της, είχε κερδίσει με 2-1 τη Ναντ. Ο Μπράντλεϊ Μπαρκόλα άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό, αλλά ο Μοστάφα Μοχάμεντ ισοφάρισε στο 55ο λεπτό. Ο Randal Kolo Muani πετάχτηκε στο 83ο λεπτό για να δώσει τέλος στην ισοπαλία.

Αυτή είναι η καλύτερη εκτός έδρας ομάδα στο τουρνουά με 17 βαθμούς, η αποτέλεσμα πέντε νικών και δύο ισοπαλιών. Μέχρι στιγμής, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα σε αυτές τις συνθήκες και βρίσκεται τρεις βαθμούς μπροστά από τη Νις, τον κοντινότερο διώκτη της σε αυτή την κατηγορία.

Παριζιάνικη φόρμα για το Μπορούσια Ντόρτμουντ – PSG

Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δυσκολεύτηκαν απέναντι στη Μίλαν και τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, εξακολουθούν να βρίσκονται στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι δεύτεροι στον όμιλο F με επτά βαθμούς, χάρη σε δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Αν και δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στον επόμενο γύρο, είναι η μόνη από τις τρεις διεκδικήτριες που στηρίζεται αποκλειστικά στον εαυτό της για να προκριθεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια νίκη ή μια ισοπαλία και να λήξει ισόπαλο το άλλο ματς. Οι υπόλοιποι, από την άλλη, χρειάζονται νίκη και η PSG πρέπει να κάνει το ίδιο.

Την 1η αγωνιστική, η PSG νίκησε την αντίπαλό της με 2-0 χάρη στα γκολ των Mbappé και Achraf Hakimi. Στη συνέχεια ηττήθηκε με 4-1 από τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ, αλλά επανήλθε απέναντι στη Μίλαν. σε έναν αγώνα που κέρδισε με 3-0 με γκολ των KM7, Randal Kolo Muani και Kang In Lee.

Ο επαναληπτικός αγώνας ήταν κεραυνός εν αιθρία, καθώς η Μίλαν έφτασε στη νίκη με 2-1 στο Σαν Σίρο. Ο Milian Skriniar άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, αλλά οι Rafael Leao και Olivier Giroud χάλασαν το πάρτι των Γάλλων.

Πιο πρόσφατα, οι “καρακάξες” προηγήθηκαν στο 24ο λεπτό με τον Αλεξάντερ Ίσακ. Ωστόσο, ένα πέναλτι σε χέρι επέτρεψε στον Mbappé να ισοφαρίσει και να κάνει το 1-1.

Ο πρώτος σκόρερ της Παρί σε αυτό το τουρνουά είναι ο επιθετικός της Μποντί με τρία γκολ, ενώ ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην ομάδα είναι ο Warren Zaire-Emery με τρεις.

Τελικοί αγώνες πριν Μπορούσια Ντόρτμουντ – PSG

  • Παρίσι Σεν Ζερμέν 2-1 Ναντ. 9/12/2023.
  • Χάβρη 0-2 Παρί Σεν Ζερμέν. 3/12/2023.
  • Παρί Σεν Ζερμέν 1-1 Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. 28/11/2023.
  • Παρί Σεν Ζερμέν 5-2 Μονακό. 24/11/2023.
  • Reims 0-3 Παρί Σεν Ζερμέν. 11/11/2023.

Όλα τα τελευταία νέα της PSG: