Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι: Πώς φτάνουν οι πολίτες εκεί;

Η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό του Champions League. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου στις 21:00 (ώρα Γαλλίας). Μάθετε περισσότερα για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, καθώς και όλες τις πληροφορίες για τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι.

Πώς θα πάνε οι Πολίτες στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι;

Η Σίτι προέρχεται από 4 διαδοχικές νίκες. Νίκησε μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League: την Άρσεναλ με 4 – 1 και, χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για έναν σύλλογο που έρχεται με πολλές δυνάμεις για να παίξει στον ημιτελικό του Champions League.

Οι “Sky Blues”, μάλιστα, έχουν ήδη ξεπεράσει τους “κανονιέρηδες” και βρίσκονται στη θέση στην κορυφή του πίνακα της Premier League.

Haaland υπήρξε αναμφίβολα ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της προώθησης. Με 35 γκολ, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας, με μέσο όρο γκολ κάθε 90 λεπτά. Όσο περισσότερα παιχνίδια παίζει, τόσο περισσότερα γκολ πετυχαίνει.

Περίληψη των πιο αξιομνημόνευτων γκολ του Χάαλαντ στην Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ευγενική προσφορά του 7x Football

Ωστόσο, τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν επίσης ότι Μάντσεστερ Σίτι δεν θα έχει εύκολο έργο: στις τελευταίες 10 αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οι “γαλάζιοι” έχουν κερδίσει τέσσερις φορές, ενώ στο Λευκό Οίκο έχουν επίσης κερδίσει τέσσερις φορές. Οι υπόλοιποι αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Μάλιστα, τον τελευταίο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων κέρδισε η Ρεάλ Μαδρίτης με 3 – 1. Τώρα που η ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι έχει στις τάξεις της τον Βίκινγκ Erling Haalandο σύλλογος θα μπορούσε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει.

Τα κατορθώματα της Μάντσεστερ Σίτι φέτος

Είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς ότι η Μάντσεστερ Σίτι είχε μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία της και ότι μέρος της επιτυχίας της οφείλεται στην καλή ομάδα, στην καλή διαχείριση, αλλά και στην καλή επίθεση, με πρωταγωνιστή τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η ομάδα του Γκουαριδόλα δεν βρίσκεται μόνο στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά έχει και τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους Gunners και, αν η κατάσταση παραμείνει αμετάβλητη, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη σεζόν που οι Sky Blues καταφέρνουν να παραμείνουν στην κορυφή.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
Ενημερωμένη βαθμολογία Premier League Cotesía : Premier League

Από την άλλη πλευρά, η Χάαλαντ είναι αποφασισμένη να κατακτήσει το πρώτο της Champions League: κατάφερε να νικήσει την Μπάγερν με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι στα προημιτελικά, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι έφερε ισοπαλία για να φτάσει στα ημιτελικά.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι
Ο Χάαλαντ πέτυχε ένα γκολ και ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες στη νίκη με 3-0 επί της Μπάγερν Μονάχου. Προημιτελικός του Champions League. Ευγενική χορηγία από: nfobae

Η μπλε ομάδα φοράει, άλλωστε, 20 αγώνες χωρίς ήττα, ένα ρεκόρ που λίγες ευρωπαϊκές ομάδες μπορούν να φτάσουν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν ήταν τόσο τυχερή και έχασαν πρόσφατα από ομάδες που δεν φαίνονται να είναι μεγάλοι αντίπαλοι για την Casa Blanca, όπως η Ρεάλ Σοσιεδάδ ή η Χιρόνα.

Η Σίτι και το ρεκόρ της απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης

Αν μη τι άλλο για την πιο πρόσφατη ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων, Η Μάντσεστερ Σίτι θα ήταν η ομάδα που θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει αυτό το επόμενο παιχνίδι.

Εδώ είναι μερικές από τις τελευταίες αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι.

  • Ρεάλ Μαδρίτης 3 – 1 Μάντσεστερ Στι (4 Μαΐου 2022).
  • Μάντσεστερ Σίτι 4 – 3 Ρεάλ Μαδρίτης (26 Απριλίου 2022)
  • Μάντσεστερ Σίτι 2 – 1 Ρεάλ Μαδρίτης (7 Αυγούστου 2021).
  • Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 Μάντσεστερ Σίτι (26 Φεβρουαρίου 2020)

Μπορούν οι Sky Blues να κερδίσουν μία από τις καλύτερες ομάδες της Ισπανίας;