Μπάσκετ: Η Ιαπωνία νίκησε την Ταϊβάν στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας

Η Ιαπωνία, συνδιοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA, νίκησε 108-86 την Ταϊβάν στο πρώτο από τα δύο φιλικά παιχνίδια προθέρμανσης το Σάββατο.

Οι Γιουντάι Μπάμπα και Σούτα Χάρα οδήγησαν την Ιαπωνία με 18 πόντους έκαστος, με τον Χάρα να πετυχαίνει 6 στα 7 έξω από το καλάθι, όπου οι γηπεδούχοι υπερίσχυσαν κατά πολύ των φιλοξενούμενων στην Hamamatsu Arena στο νομό Σιζουόκα, έχοντας υπερδιπλάσιες προσπάθειες για τρίποντο, 47-23, ενώ σούταραν με 44,7% από αυτή την απόσταση.

“Ήλπιζα να τους κρατήσω σε ένα σκορ 70 ή κάτι τέτοιο, αλλά η Ταϊπέι (Κίνα) έπαιξε σε υψηλό ρυθμό, γεγονός που έκανε το παιχνίδι συναρπαστικό για τους φιλάθλους”, δήλωσε ο προπονητής της Ιαπωνίας Τομ Χόβασε.

Ο Shuta Hara της Ιαπωνίας σκοράρει σε μια προσπάθεια τριών πόντων κατά τη διάρκεια ενός διεθνούς φιλικού αγώνα μπάσκετ με την Ταϊβάν στην Hamamatsu Arena στο νομό Shizuoka, 8 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Είναι σπουδαίο που πήραμε έξι καλάθια από τον Χάρα, τον αμυντικό μας στόπερ. Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ μας. Εξαρτάται από το ποιος είναι καυτός.

Η Ιαπωνία, που βρίσκεται στην 36η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, είχε πέντε παίκτες που σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ η Ταϊβάν, που βρίσκεται στην 69η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πήρε τους περισσότερους πόντους της από τρεις παίκτες, με τον Μοχάμεντ Αλ Μπατσίρ Γκαντιάγκα να ηγείται και των δύο ομάδων με 23 πόντους.

Ο Τζος Χόκινσον ηγήθηκε και των δύο ομάδων με 12 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους, εκ των οποίων τα έξι στην επίθεση.

Οι δύο ομάδες συναντώνται ξανά την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο.

Η Ιαπωνία θα δώσει τους αγώνες του ομίλου Ε με την Αυστραλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία στην Οκινάουα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώνεται από κοινού με τις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, θα διαρκέσει από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.