Ο νικητής του Indian Wells Swiatek αποκλείστηκε στο Μαϊάμι, συνεχίζει ο Alcaraz

WeLoveSports.gr

Η Ίγκα Σβιατέκ αποκλείστηκε εκπληκτικά στους όγδοους τελικούς του διάσημου τουρνουά Masters του Μαϊάμι. Η Πολωνή νικήτρια του Indian Wells αιφνιδιάστηκε από την Ekaterina Aleksandrova και ηττήθηκε από τη Ρωσίδα σε δύο σετ: 6-4, 6-2.

Επομένως, η Swiatek δεν θα μπορέσει να κερδίσει ξανά το «Sunshine Double» -μετά τη νίκη του Indian Wells στο Μαϊάμι-, το οποίο έκανε το 2022 και μόνο πέντε γυναίκες έχουν πετύχει.

Ο Gauff αποβλήθηκε επίσης

Το νούμερο ένα του κόσμου απέτυχε να πάρει σετ κόντρα στη δέκατη τέταρτη σετ Αλεξάντροβα, η οποία είχε κερδίσει επίσης την Πολωνή στη Μελβούρνη το 2021. Στον αγώνα της στον τρίτο γύρο με τη Linda Noskova, η Swiatek θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει το σκορ 1-0 οκτώ σε σετ.

Η Coco Gauff επίσης πέταξε έξω. Η Αμερικανίδα, που έκλεισε τα 20 νωρίτερα αυτό το μήνα, έπεσε θύμα της Γαλλίδας Καρολίν Γκαρσία σε τρία σετ: 3-6, 6-1, 2-6.

Στους άντρες ο Κάρλος Αλκαράζ έφτασε στα δεκαέξι χωρίς πρόβλημα. Ο Ισπανός τενίστας, που κέρδισε το Indian Wells πριν από περισσότερο από μία εβδομάδα, νίκησε τον Gael Monfils σε δύο σετ: 6-2, 6-4.

Στην προσπάθειά του να πάει για το «Sunshine Double», ο πρώτος σπόρος Alcaraz είχε λίγα να φοβηθεί από τον Monfils στον τρίτο γύρο.

Να αγωνίζεται

Ο Γάλλος βετεράνος, τώρα 37 ετών, δυσκολεύτηκε για λίγο όταν ο κατά 17 χρόνια νεότερος αντίπαλός του επετράπη να σερβίρει για το ματς στο 5-2 στο δεύτερο σετ, αλλά τρία παιχνίδια αργότερα ο νεαρός Ισπανός χρησιμοποίησε αμέσως το πρώτο του match point.

Τον νικητή του 2002 παρακολούθησαν ο Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ και ο μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ Τζίμι Μπάτλερ, που ήταν στις εξέδρες.

Θέση στα δεκαέξι εξασφάλισε και ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το έκανε αυτό κερδίζοντας τον Αμερικανό Christopher Eubanks σε δύο σετ (7-6 (4), 6-3). Επόμενος αντίπαλός του είναι η Ρωσίδα Κάρεν Χατσάνοφ.