Εκπληκτική ήττα της Swiatek στο Μαϊάμι, αυτή τη φορά χωρίς “Sunshine Double”

WeLoveSports.gr

Η Ίγκα Σβιατέκ αποκλείστηκε εκπληκτικά στους όγδοους τελικούς του διάσημου τουρνουά Masters του Μαϊάμι.

Εκπληκτική ήττα της Σβιάτεκ στο Μαϊάμι από την Αλεξάντροβα

Επομένως, η Swiatek δεν θα μπορέσει να κερδίσει ξανά το “Sunshine Double” – κερδίζοντας το Μαϊάμι μετά το Indian Wells (τα δύο πιο σημαντικά τουρνουά masters) – το οποίο έκανε το 2022 και μόνο πέντε γυναίκες έχουν καταφέρει.

Οι άλλες τέσσερις είναι η Steffi Graf (1996), η Kim Clijsters (2005), η Victoria Azarenka (2016) και πέρυσι η Jelena Rybakina.

Ο Swiatek απέτυχε να πάρει ένα σετ κόντρα στη δέκατη τέταρτη νικήτρια Aleksandrova, η οποία είχε κερδίσει επίσης την Πολωνή στη Μελβούρνη το 2021. Στον αγώνα της στον τρίτο γύρο με τη Linda Noskova, η Swiatek θα μπορούσε να είχε ξεπεράσει το έλλειμμα 1-0 στα σετ.

Ο Αλκαράζ κερδίζει

Στην προσπάθειά του να πάει για το «Sunshine Double», ο πρώτος σπόρος Alcaraz είχε λίγα να φοβηθεί από τον Monfils στον τρίτο γύρο.

Να αγωνίζεται

Ο Γάλλος βετεράνος, τώρα 37 ετών, δυσκολεύτηκε για λίγο όταν ο κατά δεκαεπτά χρόνια νεότερος αντίπαλός του επετράπη να σερβίρει για το ματς στο 5-2 στο δεύτερο σετ, αλλά τρία παιχνίδια αργότερα ο νεαρός Ισπανός χρησιμοποίησε αμέσως το πρώτο του match point.

Στις κερκίδες ήταν ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Νεϊμάρ και ο μπασκετμπολίστας του ΝΒΑ Τζίμι Μπάτλερ.

Θέση στα δεκαέξι εξασφάλισε και ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Το έκανε αυτό κερδίζοντας τον Αμερικανό Christopher Eubanks σε δύο σετ (7-6 (4), 6-3). Επόμενος αντίπαλός του είναι η Ρωσίδα Κάρεν Χατσάνοφ.