Ο στενοχωρημένος Αλκαράζ έχασε από τον Ντιμιτρόφ στο Μαϊάμι: «Νιώθω σαν 13χρονος»

WeLoveSports.gr

Ο Αλκαράζ δεν έχει καμία πιθανότητα απέναντι στον «σχεδόν τέλειο» Ντιμιτρόφ: «Ένιωσα σαν 13χρονος»

Ο Κάρλος Αλκαράζ αποκλείστηκε εκπληκτικά στα προημιτελικά του τουρνουά masters στο Μαϊάμι. Το νούμερο δύο στον κόσμο έχασε χωρίς ευκαιρία από τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με 2-6, 4-6 και ήταν απελπισμένος.

«Ένιωσα σαν 13χρονος στο γήπεδο», είπε ο 20χρονος Ισπανός τενίστας σε συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. “Έπαιξε υπέροχα, σχεδόν τέλεια. Και δεν μπορούσα να βρω απάντηση.”

“Είπα στην ομάδα μου ότι απλά δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μπορούσα να βρω καμία αδυναμία σε αυτόν. Απλώς δεν ήξερα πώς να το γυρίσω”.

Ο 32χρονος Ντιμιτρόφ, ο Βούλγαρος νούμερο δώδεκα στον κόσμο, πέτυχε γρήγορα break τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σετ και κέρδισε τον αγώνα χωρίς προβλήματα. «Είμαι αρκετά απογοητευμένος αυτή τη στιγμή», είπε ο Αλκαράζ. “Νομίζω ότι έπαιξα καλά. Όχι τέλειο, αλλά καλό.”

Ο Ντιμιτρόφ γέλασε δυνατά όταν άκουσε για τις δηλώσεις του Αλκαράζ στη συνέντευξη Τύπου του: «Αυτό είναι μεγάλο κομπλιμέντο».

Θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νούμερο πέντε στον κόσμο, στα ημιτελικά του πολύτιμου τουρνουά της Φλόριντα. Ο άλλος ημιτελικός απόψε θα είναι μεταξύ των παγκόσμιων νούμερων τρία και τέσσερα: του Ιταλού Jannik Sinner και του Ρώσου Daniil Medvedev.

Κόλινς στον τελικό

Στο τουρνουά γυναικών, η Danielle Collins προκρίθηκε στον τελικό. Η αδικοχαμένη Αμερικανίδα δυσκολεύτηκε ελάχιστα με το νούμερο δέκατο τέταρτο στη λίστα, την Ekaterina Aleksandrova από τη Ρωσία: 6-3, 6-2.

Στον τελικό, ο Κόλινς θα συναντήσει την Καζακστάν Έλενα Ριμπακίνα, η οποία προηγουμένως νίκησε τη Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία σε τρία σετ: 6-4, 0-6, 7-6 (2). Πέρυσι, η Rybakina έχασε τον τελικό στο Μαϊάμι από την Petra Kvitova από την Τσεχία.