Ποδόσφαιρο: Ο Μαρίνος προκρίθηκε στους “16” του ΣΕΦ, ενώ ο Μουσκάτ αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ

Η Yokohama F Marinos προκρίθηκε την Τετάρτη στους “16” του Ασιατικού Champions League, κερδίζοντας εντός έδρας την κινεζική Shandong Taishan με 3-0 και κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο G, στον τελευταίο αγώνα του προπονητή Kevin Muscat.

Η βραζιλιάνικη επιθετική τριάδα Ελμπέρ, Άντερσον Λόπες και Γιαν Ματέους σκόραραν για τους Μαρίνος, ενώ ο Αυστραλός άφησε το πόστο του με στυλ στο Nissan Stadium.

“Είμαι πολύ χαρούμενος”, δήλωσε ο Μουσκάτ. “Ήταν μια συναισθηματική εβδομάδα και δέκα ημέρες. Ετοιμαζόμαστε να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Προετοιμαζόμαστε για να κερδίζουμε παιχνίδια, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι χρειαζόμασταν δύο γκολ, είχαμε τρία και θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερα.

“Μερικές φορές όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος δεν είναι εύκολο να πάρεις τις καλύτερες αποφάσεις… Αλλά έμειναν ήρεμοι με αυτό το υπέροχο ποδόσφαιρο και τα τρία γκολ που πετύχαμε απόψε ήταν φανταστικά”.

Ο προπονητής της Yokohama F Marinos, Kevin Muscat (C) πανηγυρίζει με τους παίκτες του μετά το τρίτο γκολ που πέτυχαν εναντίον της Shandong Taishan της Κίνας κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον όμιλο G του Asian Champions League στο Nissan Stadium στη Yokohama στις 13 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

“Πρόκειται για έναν ξεχωριστό ποδοσφαιρικό σύλλογο και μέσα σε δυόμισι χρόνια έμαθα πολλά για τον εαυτό μου ως άτομο. Συνειδητοποίησα ότι δεν χρειάζεται να έχεις το ίδιο αίμα για να είσαι μέλος μιας οικογένειας.

Η πρώτη πραγματική ευκαιρία έπεσε για τη Shandong στο 41ο λεπτό, όταν το μακρινό σουτ του αμυντικού Jadson απομακρύνθηκε σε κόρνερ, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεφύγουν από το αδιέξοδο στις καθυστερήσεις.

Ο δεξιός εξτρέμ Matheus έλεγξε την μπάλα από τον κεντρικό αμυντικό Ryotaro Tsunoda στη μεσαία γραμμή πριν η πάσα του βρει τον Elber, ο οποίος έτρεξε από αριστερά και ξεπέρασε δύο αμυντικούς της Shandong πριν σπρώξει την μπάλα στο πίσω μέρος των διχτύων.

Ο Yan Matheus (L) της Yokohama F Marinos σκοράρει ένα γκολ εναντίον της Shandong Taishan της Κίνας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του G ομίλου του Ασιατικού Champions League στο στάδιο Nissan της Yokohama στις 13 Δεκεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο επιθετικός της Shandong, Cryzan, ο οποίος απείλησε στο πρώτο ημίχρονο, παραλίγο να σκοράρει οκτώ λεπτά μετά την ανάπαυλα, όταν έπιασε ένα κόρνερ του Μαρίνου με κεφαλιά λίγο έξω από τα δικά του δίχτυα, πριν το δεύτερο γκολ του Μαρίνου έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Tsunoda ήταν και πάλι στο επίκεντρο της δράσης, με μια κοφτή μπαλιά να βρίσκει τον αρχηγό Takuya Kida, ο οποίος έστρωσε την μπάλα στον Matheus μέσα στην περιοχή, πριν ο Βραζιλιάνος πλασάρει για να σκοράρει ο Lopes.

Ο ίδιος ο Matheus έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 64ο λεπτό με μια υπέροχη λόμπα έξω από την περιοχή, αφού ο Elber είχε δουλέψει στο κέντρο και άφησε τον Βραζιλιάνο συμπατριώτη του στην κόντρα, ανταποδίδοντας την χάρη για το γκολ του.