Ράγκμπι: Η Ιαπωνία χάνει βαριά από τους All Blacks

Η XV της Ιαπωνίας ηττήθηκε με 38-6 από την All Blacks XV στο μη-τεστ διεθνές παιχνίδι του Σαββάτου, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει ούτε μία προσπάθεια στο πρώτο από τα πέντε παιχνίδια της εντός έδρας σειράς πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γαλλία σε δύο μήνες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Τζέιμι Τζόζεφ συνέταξε μια λίστα με 39 υποψηφίους για την 33μελή αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως η πειραματική του ομάδα δεν κατάφερε να λάμψει στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στον πρώτο αγώνα της χρονιάς απέναντι στη δεύτερη τη τάξει Νέα Ζηλανδία.

“Είμαστε ακόμα δύο μήνες μακριά από το Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα παίζει μαζί από τον περασμένο Νοέμβριο. Πάντα θα ήταν λίγο δύσκολο”, δήλωσε ο Τζόζεφ.

Ο Μπραντ Γουέμπερ (R) της XV των All Blacks προσπαθεί να περάσει την μπάλα εναντίον της XV της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια ενός μη δοκιμαστικού διεθνούς αγώνα στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 8 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Η Ιαπωνία, η οποία αντιμετωπίζει τη Χιλή στον όμιλο Δ στη Γαλλία στις 10 Σεπτεμβρίου, πριν αντιμετωπίσει την Αγγλία, τη Σαμόα και την Αργεντινή, προηγήθηκε νωρίς με πέναλτι του Rikiya Matsuda, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ για το υπόλοιπο του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με μια περίοδο πίεσης, με τον Στίβεν Περοφέτα να ξεσπάει μετά από μια αναμπουμπούλα μέσα στα 22 μέτρα. Η αμυντική αδυναμία των γηπεδούχων ήταν εμφανής από την αρχή, και ο fly-half, ο οποίος έχασε τη μετατροπή, έκανε μία από τις δύο διεισδύσεις της Νέας Ζηλανδίας πριν εκτελέσει ένα πέναλτι για να προηγηθεί με 8-3.

Οι Matsuda και Perofeta στη συνέχεια αντάλλαξαν πέναλτι για να κάνουν το 11-6 υπέρ των φιλοξενούμενων, καθώς το ημίχρονο τελείωσε με λίγες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν από τις δύο πλευρές.

Το πέναλτι του Perofeta στο 45ο λεπτό ακολουθήθηκε από την εισαγωγή των μεγάλων Ιαπώνων Shota Horie, Gu Ji Won και Kazuki Himeno. Όμως οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν λάθη και ο κεντρικός Τζακ Γκουντχούε λίγο αργότερα έβαλε αλάτι στην πληγή με πλασέ.

Οι Etene Nanai-Seturo, Alex Nankivell και Folau Fakatava σκόραραν επίσης, καθώς τα αμυντικά λάθη της Ιαπωνίας πολλαπλασιάστηκαν.

Ο Michael Leitch της Ιαπωνικής XV (L) σε δράση εναντίον της All Blacks XV κατά τη διάρκεια ενός μη δοκιμαστικού διεθνούς αγώνα στο Prince Chichibu Memorial Rugby Ground στο Τόκιο στις 8 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

“Δεν είναι το αποτέλεσμα που ελπίζαμε. Είμαι απογοητευμένος”, δήλωσε ο Michael Leitch, αρχηγός των γηπεδούχων στη θέση του τραυματία Atsushi Sakate.

“Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα. Είχαμε σχεδιάσει ένα παιχνίδι με κλωτσιές, δεδομένης της ζέστης, αλλά δεν καταφέραμε να το συνδυάσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο μαρκάραμε αρκετά καλά, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε την ταχύτητα της γραμμής μας.

Η Ιαπωνία αντιμετωπίζει την All Blacks XV το επόμενο Σάββατο στο Kumamoto, πριν αντιμετωπίσει τη Σαμόα σε μια πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς και την Τόνγκα και τα Φίτζι κάθε Σάββατο μέχρι τις 5 Αυγούστου. Η Ιαπωνία έχει επίσης ένα εκτός έδρας τεστ με την Ιταλία στις 26 Αυγούστου.

Η Ιαπωνική Ένωση Ποδοσφαίρου Ράγκμπι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τη Νέα Ζηλανδία σε έναν αγώνα τεστ τον Οκτώβριο του 2024. Η Ιαπωνία έχει χάσει τους τελευταίους επτά αγώνες της, με πιο πρόσφατη την ήττα με 38-31 τον περασμένο Οκτώβριο.