Ράγκμπι: Ο Έντι Τζόουνς θα γίνει ξανά προπονητής της Ιαπωνίας

Ο Έντι Τζόουνς διορίστηκε εκ νέου ως προπονητής της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ιαπωνίας, για να διαδεχθεί τον Τζέιμι Τζόζεφ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ιαπωνική Ομοσπονδία Ράγκμπι.

Έντι Τζόουνς. ( WeLoveSports)

Ο 63χρονος Αυστραλός οδήγησε τα “Γενναία Άνθη” σε τρεις νίκες στη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015 στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης νίκης με 34-32 επί της Νότιας Αφρικής, πριν οδηγήσει την Αγγλία στη δεύτερη θέση στο τουρνουά του 2019 στην Ιαπωνία.

Ο Τζόουνς απολύθηκε από προπονητής της Αγγλίας τον περασμένο Δεκέμβριο, πριν αποδεχθεί τη θέση της Αυστραλίας. Ωστόσο, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο, παρά το πενταετές συμβόλαιό του, μετά την αποτυχία των Γουάλαμπις να προκριθούν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γαλλίας.

Ο Νεοζηλανδός Τζόζεφ οδήγησε την Ιαπωνία στην πρώτη της συμμετοχή σε νοκ-άουτ φάση το 2019, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει το κατόρθωμα στο φετινό τουρνουά. Ο πρώην προπονητής των Highlanders επέστρεψε έκτοτε στον σύλλογο σε νέο ρόλο ως επικεφαλής του ράγκμπι.

Ο Eddie Jones αγκαλιάζει τον Amanaki Lelei Mafi μετά την εκπληκτική νίκη της Ιαπωνίας επί της Νότιας Αφρικής στο Μπράιτον της Αγγλίας, κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι 2015. ( WeLoveSports)

Ο Φρανς Λούντεκε, ο Νοτιοαφρικανός προπονητής της πρωταθλήτριας της πρώτης κατηγορίας ράγκμπι της Ιαπωνίας, Κούμποτα Σπίαρς, ήταν ο άλλος επικρατέστερος υποψήφιος που είχε περάσει από συνέντευξη από την Ιαπωνική Ένωση Ράγκμπι.