Σούμο: Η Atamifuji ανακτά το προβάδισμα την προτελευταία ημέρα

Ο εκπληκτικός Atamifuji πλησίασε σε απόσταση μιας νίκης από το συγκλονιστικό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας με μια γενναία νίκη επί του συναθλητή του Abi στο μεγάλο τουρνουά του φθινοπωρινού σούμο το Σάββατο.

Αγωνιζόμενος στο δεύτερο τουρνουά της κλάσης makuuchi ως maegashira #15, ο 21χρονος από τη νομαρχία Shizuoka έγινε ο μοναδικός πρωτοπόρος με 11-3 αφού ο Takakeisho (10-4) έχασε τον αγώνα του ozeki από τον Hoshoryu (7-7).

Οι Sekiwake Daieisho, Takayasu (7ος) και Hokuseiho (11ος) προσχώρησαν στον Takakeisho στο δεύτερο σκαλί του βαθμολογικού πίνακα, βελτιώνοντας σε 10-4 την προτελευταία ημέρα της 15ήμερης διοργάνωσης στο Ryogoku Kokugikan.

Ο Abi (8-6) μετατοπίστηκε στο πλάι στο άλμα και προσπάθησε να σπρώξει τον Atamifuji από πίσω, αλλά ο νεαρός αγωνιζόμενος κατάφερε να ανακτήσει την ισορροπία του και να εξασφαλίσει ένα κράτημα το οποίο χρησιμοποίησε για να αναγκάσει τον πρώην sekiwake να περάσει το καλαμάκι.

Ο Atamifuji (L) πετάει έξω τον Abi κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Atamifuji υπέστη ρινορραγία μετά τη νίκη, η οποία ακολούθησε τις ήττες από τους Daieisho και Takakeisho αντίστοιχα.

Χρειάζεται να κερδίσει όλους τους εναπομείναντες αγώνες του για να αποφύγει την απειλούμενη με υποβιβασμό κατάσταση “kadoban” την επόμενη φορά, ο Hoshoryu έδειξε τις ικανότητες του grappling που τον ώθησαν στο πρώτο του Emperor’s Cup τον Ιούλιο και στην προαγωγή του σε ozeki.

Ο Takakeisho εξαπέλυσε μια ισχυρή αρχική επίθεση, αλλά ο ανιψιός του μεγάλου Μογγόλου Asashoryu εξασφάλισε μια λαβή και ισορρόπησε ακριβώς μέσα στις αχυρόμπαλες καθώς ανέτρεψε τον αντίπαλό του με μια ρίψη πάνω από το χέρι.

Ο Hoshoryu (R) ρίχνει τον Takakeisho κατά τη διάρκεια της 14ης ημέρας του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 23 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Daieisho συνέχισε την εξαιρετική του δεύτερη εβδομάδα στο τουρνουά, παραμένοντας στη διεκδίκηση και διεκδικώντας την όγδοη συνεχόμενη νίκη του με armlock εναντίον του ozeki Kirishima (8-6).

“(Το νικηφόρο σερί) έχει να κάνει με το μυαλό”, δήλωσε ο Daieisho. “Νομίζω ότι το σούμο μου γίνεται όλο και πιο δυνατό. Απλά θα συνεχίσω να κάνω το σούμο μου, πιέζοντας και πιέζοντας.

Ο Hokuseiho (11ος) πήρε επίσης την όγδοη συνεχόμενη νίκη του, βγάζοντας νοκ άουτ τον Tsurugisho (16ος). Ο πρώην ozeki Takayasu παρέμεινε στη μάχη αποκρούοντας τον komusubi Tobizaru (6-8), ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον υποβιβασμό του, αφού έχει ηττηθεί στο 15ήμερο τουρνουά.

Ο νέος sekiwake Kotonowaka (8-6) πήρε την όγδοη νίκη του, αποβάλλοντας τον Καζάκο Kinbozan (9-5) από την κούρσα του τίτλου, ενώ ο sekiwake Wakamotoharu βελτιώθηκε στο 9-5, αποκλείοντας τον Onosho (8-6).