Σούμο: Ο Τακακέισο νίκησε τον Αταμιφούτζι και ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης

Ο Ozeki Takakeisho έφτασε σε ένα μερίδιο της πρωτιάς στο φθινοπωρινό μεγάλο τουρνουά σούμο κερδίζοντας τον μοναδικό πρωτοπόρο της βραδιάς, Atamifuji, την Παρασκευή.

Μπαίνοντας στο 15ήμερο τουρνουά ως ένας απειλούμενος με υποβιβασμό “kadoban” ozeki, ο Takakeisho έκανε ένα βήμα πιο κοντά στο τέταρτο Κύπελλο Αυτοκράτορα αποκλείοντας τον 15ο στην κατάταξη maegashira Atamifuji την 13η αγωνιστική.

Ο Atamifuji, 21 ετών, είχε ξεκινήσει την προηγούμενη ημέρα με δύο νίκες διαφορά, αλλά μετά από δύο συνεχόμενες ήττες βρίσκεται τώρα μαζί με τον Takakeisho στο 10-3.

Ο Takakeisho (δεξιά) αγωνίζεται με τον Atamifuji την 13η ημέρα του φθινοπωρινού μεγάλου τουρνουά σούμο στο Ryogoku Kokugikan στο Τόκιο στις 22 Σεπτεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο Takayasu (9-4), νούμερο 7, δεν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, χάνοντας από τον Hokutofuji (8-5), νούμερο 1.

Ο Atamifuji απάντησε στην ισχυρή αρχική επίθεση του Takakeisho, αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί, καθώς ο ozeki συνέχισε να επιτίθεται από χαμηλή γωνία. Αφού έβγαλε τον νεαρό από την ισορροπία του, ο Takakeisho τον σήκωσε ψηλά για να του επιφέρει την πρώτη του συνεχόμενη ήττα στο τουρνουά.

Ο Kirishima (8-5) έχασε την ιδιότητα του kadoban νικώντας τον συνάδελφό του ozeki Hoshoryu, ο οποίος πρέπει να κερδίσει τους δύο τελευταίους αγώνες του για να φτάσει το κρίσιμο όριο των οκτώ νικών.

Ο νέος ozeki Hoshoryu (6-7) κατάφερε να αποφύγει την αποβολή αφού ο συμπατριώτης του Μογγόλος απέφυγε το βάρος της αρχικής του επίθεσης, αλλά ο Kirishima βασίστηκε σε ένα δυνατό κράτημα για να ανατρέψει τον πρωταθλητή του Ιουλίου με μια ρίψη πάνω από το χέρι.

Και οι τρεις σεκιουάκε ήταν νικητές την 13η αγωνιστική, με τον νεοπροαχθέντα Κοτονοουάκα (7-6) να κρατάει το Νο2 Άμπι (8-5), τον Νταεΐσο (9-4) να ρίχνει το Νο5 Γκονογιάμα (7-6) και τον Γουακαμοτοχάρου (8-5) να εξασφαλίζει τη θέση του στην τρίτη θέση βγάζοντας νοκ άουτ το Νο16 Τσουρουγκίσο (8-5).

Ο Asanoyama (8-5), που θέλει να επιστρέψει στις τρεις βαθμίδες “sanyaku” κάτω από τον yokozuna, πήρε την όγδοη πολύ σημαντική νίκη του εις βάρος ενός άλλου πρώην ozeki, του Mitakeumi (8-5).