Σούμο: Ο υποψήφιος Γιοκοζούνα Κιρισίμα τιμά τον συνονόματό του με ένα πρωτάθλημα

Ο Ozeki Kirishima δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κατάκτηση του Kyushu Grand Sumo Tournament με το όνομα που κληρονόμησε από τον σταβλίτη δάσκαλό του έκανε τη νίκη ακόμα πιο ξεχωριστή.

Ο 27χρονος Μογγόλος βρίσκεται σε τροχιά προαγωγής στον υψηλότερο βαθμό του σούμο, τον yokozuna, αφού κέρδισε το δεύτερο Κύπελλο του Αυτοκράτορα και το πρώτο του ως ozeki, στο 15ήμερο τουρνουά που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.

Ο νικητής του Kyushu Grand Sumo Tournament Kirishima μιλάει σε συνέντευξη Τύπου στη Φουκουόκα στις 27 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports)

Αφού κέρδισε το προηγούμενο πρωτάθλημά του ως sekiwake Kiribayama τον Μάρτιο, έλαβε το νέο του όνομα στο ρινγκ από τον σταθερό του δάσκαλο, τον πρώην ozeki Kirishima, όταν προήχθη στη δεύτερη θέση τον Μάιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την επομένη του θριάμβου του στη Φουκουόκα, ο Κιρισίμα δήλωσε ότι η κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου προς τιμήν του σταθερού δασκάλου του, γνωστού πλέον ως γέροντα του σούμο Μιτσινόκου, ήταν “ένας από τους στόχους μου”.

“Το να κερδίσω το πρωτάθλημα με το νέο όνομα που μου έδωσε ο γέροντας Michinoku είναι κάτι ξεχωριστό”, δήλωσε ο Kirishima.

Ο Kirishima (δεξιά) νικά τον συνάδελφό του ozeki Takakeisho την τελευταία ημέρα του Kyushu Grand Sumo Tournament στη Fukuoka, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 26 Νοεμβρίου 2023. Ο Kirishima κατακτά το δεύτερο πρωτάθλημά του στην κορυφαία κατηγορία. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Η επίδοσή του με 13-2 στο τελευταίο τουρνουά του 2023 τον έκανε να κλείσει τη χρονιά με 62 νίκες, τις περισσότερες για παλαιστή της κορυφαίας κατηγορίας. Ο παλαιστής ύψους 186 εκατοστών και βάρους 145 κιλών παραμένει αήττητος τις τελευταίες οκτώ ημέρες στο Fukuoka Kokusai Center.

Μόνο ένας παλαιστής, ο maegashira Νο 8 Atamifuji, διεκδικούσε ακόμη να τον πιάσει την τελευταία ημέρα, αλλά η ήττα του νεαρού παλαιστή από τον sekiwake Kotonowaka έβαλε τέλος στην κούρσα του τίτλου πριν ο Kirishima μπει στο ρινγκ για τον τελευταίο αγώνα του τουρνουά εναντίον του συμπατριώτη του ozeki Takakeisho.

Η Ένωση Σούμο της Ιαπωνίας δήλωσε την Κυριακή ότι ένα ακόμη ρεκόρ πρωταθλήματος ή ρεκόρ που να αξίζει τον τίτλο στο τουρνουά του Ιανουαρίου θα ήταν πιθανότατα αρκετό για να προαχθεί ο Kirishima σε yokozuna.

Ο Ozeki Kirishima (R) χαιρετάει κατά τη διάρκεια παρέλασης που πραγματοποιήθηκε αφού κέρδισε το δεύτερο πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας του στο 15ήμερο τουρνουά Kyushu Grand Sumo στη Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, στις 26 Νοεμβρίου 2023. ( WeLoveSports) == WeLoveSports

Μόνο ένας παλαιστής, ο μογγολικής καταγωγής Terunofuji, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της κατάταξης, αλλά μια σειρά τραυματισμών τον έχει περιορίσει σε ένα μόνο πλήρες τουρνουά φέτος.

Με τον Michinoku να πρόκειται να αποσυρθεί από την JSA τον ερχόμενο Απρίλιο, ο Kirishima στοχεύει στην απόλυτη προαγωγή, όσο ο σταθερός δάσκαλός του παραμένει ενεργός.

“Πριν από αυτό, θέλω να πραγματοποιήσω το όνειρο της ζωής μου”, δήλωσε.