Πρόστιμο σε παμπ της Μελβούρνης για 16χρονο που έπαιζε τυχερά παιχνίδια στις εγκαταστάσεις

Το 16χρονο αγόρι, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε στα μέσα ενημέρωσης, έβαλε τα στοιχήματα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου 2022, ανέφερε ο Guardian.

Ο έφηβος περνούσε μόνο λίγα λεπτά στοιχηματίζοντας κάθε φορά

Ένα σχόλιο που δόθηκε από Ξενοδοχείο Preston νόμιμος εκπρόσωπος, Ben Niallεξήγησε ότι ο έφηβος είχε ξοδέψει μόνο λίγα λεπτά στοιχηματίζοντας πριν φύγει από το δωμάτιο κάθε φορά και ότι το συνολικό ποσό των 2.500 δολαρίων ήταν στην πραγματικότητα ένα μικρό ποσό σε σύγκριση με αυτό που είχε ξοδέψει το αγόρι σε άλλα δωμάτια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο έφηβος πάλευε με έναν εθισμό στον τζόγο και είχε συγκεντρώσει έως και $95,000 από χρέος τυχερών παιχνιδιών. Το αγόρι φέρεται να έχει παίξει τουλάχιστον 100.000 δολάρια σε διάφορους χώρους τυχερών παιχνιδιών σε όλη την Αυστραλία.

Η μητέρα του αγοριού ανακάλυψε τον εθισμό του γιου της από Απρίλιος 2022 και έκτοτε είχε ζητήσει βοήθεια, αλλά εξακολουθούσε να βρίσκεται σε αδιέξοδο, διότι οι περισσότερες οργανώσεις – περίπου τριάντα με τις οποίες ήρθαν σε επαφή συνολικά – δεν ήταν σε θέση να παρέμβουν και συμβούλευαν τη μητέρα να μην επιτρέψει στον γιο της να έχει πρόσβαση σε χρήματα.

Η μητέρα είχε υποθηκεύσει το σπίτι της και είχε αναλάβει επιπλέον εργασία για να καλύψει τα χρέη της από τα τυχερά παιχνίδια. Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών και Καζίνο της Βικτώριας διερεύνησε ποια καταστήματα θα επέτρεπαν στον έφηβο να ξοδεύει χρήματα εκεί, παρά τον εθισμό του και το γεγονός ότι ήταν ανήλικος για να παίξει τυχερά παιχνίδια.

Ο Niall είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του δεν ήθελε να βλέπει τα παιδιά του να παίζουν και δήλωσε ότι ήθελε να λειτουργεί ως νόμιμη επιχείρηση και να μην εκμεταλλεύεται ευάλωτους ανθρώπους, πόσο μάλλον εφήβους.

Ενώ αυτό είναι αλήθεια, εξακολουθεί να είναι ευθύνη του καταστήματος και του παρόχου προϊόντων τυχερών παιχνιδιών να διασφαλίζουν ότι άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία για τα τυχερά παιχνίδια ή πάσχουν από εθισμό στα τυχερά παιχνίδια δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα τους, όπως επιβεβαίωσε ο δικαστής Carolyn Howe.

Τα ιδρύματα πρέπει να εντείνουν την παρακολούθηση των ατόμων που επιτρέπουν να παίζουν

Η υπόθεση οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου της Μελβούρνης, όπου αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες της υπόθεσης. Ο προβληματικός και ανήλικος τζόγος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην Αυστραλία, η οποία έχει λάβει μια σειρά μέτρων για τη μεταρρύθμιση του κλάδου και τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος τζόγου για όλους.

Η χώρα μόλις εισήγαγε την απαγόρευση των πιστωτικών καρτών για τον διαδικτυακό τζόγο, η οποία θα τεθεί σε ισχύ τους επόμενους έξι μήνες (από τη Βασιλική Ανάληψη).

Πρόσφατα, οκτώ χώροι και η Tabcorp κατονομάστηκαν από το VGCCC, αλλά δεν είναι απολύτως σαφές αν η δήλωση αυτή έχει κάποια συγκεκριμένη σχέση με την ιστορία του 16χρονου παίκτη, όπως αποκαλύφθηκε από το δικαστήριο.