Μπέιζμπολ: Ο επιθετικός της Γιάκουλτ Μουρακάμι υπογράφει με αμετάβλητη αμοιβή 600 εκατομμυρίων γιεν

Ο επιθετικός των Yakult Swallows και υποψήφιος για το MLB Munetaka Murakami υπέγραψε την Τρίτη έναντι 600 εκατομμυρίων γιεν (4,14 εκατομμύρια δολάρια) συν τα κίνητρα για το 2024, το δεύτερο έτος του τρέχοντος τριετούς συμβολαίου του.

Ο ετήσιος μισθός, ένας από τους υψηλότερους που αναφέρθηκαν στην Ιαπωνία, παραμένει αμετάβλητος από το πρώτο έτος, αφού ο Murakami επιβράδυνε από τη σεζόν του 2022 που κέρδισε το Triple Crown σε ένα μέσο όρο χτυπημάτων 0,256 με 31 home runs και 84 RBI.

Ο τρίτος baseman των Yakult Swallows Munetaka Murakami ποζάρει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο στις 12 Δεκεμβρίου 2023, όταν ανακοίνωσε ότι υπέγραψε το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν. ( WeLoveSports)

Τα Χελιδόνια έχουν υποσχεθεί δημοσίως ότι θα παραχωρήσουν τον τρίτο baseman τους στο MLB μετά τη σεζόν 2025, όταν θα είναι αρκετά μεγάλος ώστε να διαπραγματευτεί ως “διεθνής ελεύθερος πράκτορας” και δεν θα υπόκειται στους αυστηρούς περιορισμούς συμβολαίων και μπόνους υπογραφής που ισχύουν για τους νέους παίκτες.

Ο Μουρακάμι, αντιδρώντας στο συμβόλαιο-ρεκόρ του Σοχέι Οχτάνι με τους Λος Άντζελες Ντότζερς, το οποίο φτάνει τα 10 χρόνια και τα 700 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε: “Είναι σπουδαίος. Με εμπνέει να βάζω υψηλότερους στόχους. Η απόδοσή του μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε.

Όσον αφορά το 2024, ο Μουρακάμι δήλωσε: “Θα στοχεύσω και πάλι στο τριπλό στέμμα.

Τον Μάρτιο, ο 23χρονος Murakami, δύο φορές MVP της Central League, συνέβαλε στον τρίτο τίτλο της Ιαπωνίας στο World Baseball Classic.