Μπέιζμπολ: Ο μέντορας του Οχτάνι, Κουριγιάμα, βλέπει άλλα σημεία αναφοράς για τον νέο Ντότζερ

Ο νέος Dodger του Λος Άντζελες Shohei Ohtani έχει ακόμα πολλά να πετύχει στην ήδη απαράμιλλη καριέρα του, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρώτος του επαγγελματίας μάνατζερ και πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας Hideki Kuriyama.

Ο Ιάπωνας σταρ συμφώνησε σε ένα 10ετές συμβόλαιο 700 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Dodgers, το οποίο επιβεβαιώθηκε το Σάββατο, το οποίο θα τον καταστήσει τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στην ιστορία, επισκιάζοντας τη συμφωνία του Αργεντινού ποδοσφαιρικού εμβλήματος Λιονέλ Μέσι με την πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα, ύψους 673 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ιάπωνας Shohei Ohtani (αριστερά) και ο προπονητής Hideki Kuriyama (2ος από αριστερά) μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για την τελετή πριν από το παιχνίδι πριν από τον τελικό του World Baseball Classic εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στο loanDepot park στο Μαϊάμι της Φλόριντα στις 21 Μαρτίου 2023. ( WeLoveSports)

“(Ο Οχτάνι) είναι ένας παίκτης που μπορεί να δείξει τις ικανότητές του όσο περισσότερο αυξάνεται η πίεση”, δήλωσε ο 62χρονος Κουριγιάμα, ο οποίος έδωσε στον Οχτάνι την ευκαιρία να ξεκινήσει την καριέρα του το 2013 σε έναν αντισυμβατικό αμφίδρομο ρόλο με τους Nippon Ham Fighters.

“(Οι Dodgers) προσφέρουν ένα περιβάλλον που θα του επιτρέψει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ελπίζω να εκπλήξει την Ιαπωνία και τον κόσμο ακόμη περισσότερο”.

Ο Οχτάνι ξεκίνησε το 2023 κατακτώντας το World Baseball Classic με την Ιαπωνία υπό τον πρώην προπονητή του στους Fighters, πριν από μια ακόμη εξαιρετική σεζόν με τους Los Angeles Angels. Έγινε ο πρώτος Ιάπωνας παίκτης που ηγείται σε αμερικανικό πρωτάθλημα με 44 home runs και κέρδισε το δεύτερο MVP της αμερικανικής λίγκας, αφού έκανε 10-5 με 3,14 ERA ως pitcher.

Ο Shohei Ohtani των Λος Άντζελες (R) και ο Mookie Betts των Los Angeles Dodgers απεικονίζονται κατά τη διάρκεια ενός αγώνα MLB στο Dodger Stadium στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια στις 2 Ιουλίου 2023. ( WeLoveSports)

Ο πρώτος δύο φορές ομόφωνος MVP υπέστη τραυματισμό στον αγκώνα στα τέλη Αυγούστου που απαιτούσε χειρουργική επέμβαση, και ενώ αναμένεται να είναι μόνο καθορισμένος χίτερ το 2024, ο Kuriyama πιστεύει ότι ο Ohtani, 29 ετών, θα δείξει το πραγματικό του πρόσωπο όταν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση το 2025.

“Η ουσία του Οχτάνι είναι το παιχνίδι με δύο παίκτες”, δήλωσε ο Κουριγιάμα. “Νομίζω ότι γι’ αυτόν, το να συνεχίσει να κάνει δύσκολα πράγματα είναι μέρος της εξέλιξής του.

Το ESPN, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι το συμβόλαιο του Ohtani δεν περιλαμβάνει opt-out, με το “μεγαλύτερο μέρος” του μισθού του να αναβάλλεται προκειμένου να μετριάσει τους φόρους μισθοδοσίας των Dodgers, οι οποίοι υπολογίζονται σε ετήσια βάση.

Οι αναβολές ήταν ιδέα του Οχτάνι για να δώσει στους Ντότζερς μεγαλύτερη ελευθερία να προσθέσουν παίκτες κατά τη διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο, πρόσθεσε το δημοσίευμα.

Το νέο της στάδιο, το Dodger Stadium, είναι ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, καθώς το μπέιζμπολ επιστρέφει στους θερινούς αγώνες. Ο Οχτάνι, ή άλλοι Ιάπωνες παίκτες του MLB, δεν έπαιξαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, όταν η διοργανώτρια χώρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.