Ο Ναδάλ προκρίνεται με σιγουριά στα προημιτελικά στο Μπρίσμπεϊν

WeLoveSports.grΤροποποιήθηκε

Ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στα προημιτελικά του τουρνουά ATP στο Μπρίσμπεϊν. Σε αντάλλαγμα για τοπικός ήρωας Ο Jason Kubler, γεννημένος στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, κέρδισε τον Ισπανό με 6-1, 6-2.

Ο Ναδάλ έκανε την επιστροφή του την Τρίτη μετά από σχεδόν έναν χρόνο τραυματισμών και στη συνέχεια πέρασε αρκετά δύσκολα με τον Αυστριακό Ντόμινικ Τιμ. Ο πρώην νούμερο ένα στον κόσμο δεν έχασε χρόνο απέναντι στον Kubler από την αρχή.

Σε χρόνο μηδέν, ο Ναδάλ είχε πάρει το πρώτο του μπρέικ και ήταν 3-0. Ο Kubler, ο νούμερο 63 στον κόσμο, φαινόταν τότε να κέρδισε το δικό του παιχνίδι, αλλά μετά από μερικά deues, ο Nadal κέρδισε και τον τέταρτο αγώνα με ένα όμορφο backhand smash.

Αφού ο Kubler είχε υποβληθεί σε θεραπεία για ένα επώδυνο χέρι στο 5-0, κατάφερε τελικά να κερδίσει το πρώτο του παιχνίδι. Στη συνέχεια, ο Αυστραλός φάνηκε να προχωρά, έχοντας προβάδισμα 40-0 στο παιχνίδι του Ναδάλ, αλλά στη συνέχεια έδειξε ότι είχε ακόμα το ατελείωτο μαχητικό του πνεύμα.

Ο Ισπανός πέτυχε πέντε σερί πόντους και τελείωσε με στυλ το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ διαρκεί πολύ

Οι θεατές χρειάστηκε να περιμένουν λίγο πριν ξεκινήσει το δεύτερο σετ, επειδή ο Kubler έπρεπε να υποβληθεί ξανά σε θεραπεία και ο Nadal άργησε λίγο να επισκεφθεί την τουαλέτα. Αυτό κέρδισε στον Ισπανό μια προειδοποίηση, την οποία δέχτηκε γελώντας, αλλά όταν ξεκίνησε ξανά το παιχνίδι, σοβαρεύτηκε αμέσως.

Έσπασε τον Kubler στην αγάπη και στη συνέχεια διεύρυνε σταθερά το προβάδισμά του. Στο 3-1 υπέρ του Ναδάλ, ο Ισπανός καθάρισε άλλο ένα break point και όταν έσπασε ξανά τον Kubler με 4-2, η αντίσταση του Αυστραλού τελικά έσπασε. Στο δεύτερο match point του, ο Nadal ολοκλήρωσε στη συνέχεια τον αγώνα με έναν σφιχτό νικητή backhand.

Ο Thompson πέρασε μετά την περπάτημα

Ο Ναδάλ θα συναντήσει έναν άλλο Αυστραλό στα προημιτελικά. Ο Τζόρνταν Τόμσον, ο νούμερο 58 στον κόσμο, δεν χρειάστηκε να παίξει με τον τέταρτο φύλο Ούγκο Χάμπερτ. Ο Γάλλος αποχώρησε λόγω πυρετού και στομαχικών παραπόνων.

«Δεν μπορούσε να καταπιεί τίποτα στο πρωινό», είπε ο προπονητής του Jérémy Chardy. «Δεν μπορεί να φάει για δύο μέρες και μάλλον είναι αφυδατωμένος, δεν θέλουμε να τραυματιστεί».