Ντόρτμουντ – PSG: ποιοι είναι οι καλύτεροι αγώνες;

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται στις θέσεις πρόκρισης για τον επόμενο γύρο, αλλά μόνο η γερμανική ομάδα έχει εγγυημένη θέση στον επόμενο γύρο. Οι Παριζιάνοι μπορούν να υπολογίζουν μόνο στους εαυτούς τους, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να επαναπαυτούν στις δάφνες τους σε ένα δύσκολο ματς σε ένα γήπεδο που θα είναι κατάμεστο.

Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε τους καλύτερους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, με ελαφρύ πλεονέκτημα για τη γαλλική ομάδα.

Μπορούσια Ντόρτμουντ – PSG: οι καλύτεροι αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων

Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1 PSG 21/10/2010

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του φάση των ομίλων του Europa League 2010-2011, όπου μοιράστηκαν τον όμιλο J.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δέσμευσης, οι πολλές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, αλλά καμία από αυτές δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.

Το πρώτο γκολ της βραδιάς ήρθε από τον πέναλτι. Ο δεξιός εξτρέμ Jakub Błaszczykowski ήταν στην μπάλα και πριν πλασάρει, ο αμυντικός Mamadou Sakho τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή του πέναλτι. Στο 50ο λεπτό, το σουτ του Nuri Sahin ανατράπηκε στο δεξί δοκάρι από τον τερματοφύλακα, ο οποίος επέλεξε να βουτήξει προς την άλλη πλευρά. Αυτό ήταν το γκολ της πρεμιέρας.

Οι Γερμανοί νόμιζαν ότι είχαν κερδίσει το παιχνίδι, αλλά στις καθυστερήσεις, η ισοφάριση ήρθε. Στο 87ο λεπτό, ο επιθετικός Guillaume Hoarau πραγματοποίησε μια ωραία δική του κίνηση και έβγαλε πίσω πάσα στον Clément Chantome, ο οποίος νίκησε τον Roman Weidenfeller.

Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1 PSG 18/2/2020

Ο πρώτος αγώνας της φάσης των “16” του Champions League 2019-20 υποσχέθηκε να είναι μια συναισθηματική υπόθεση. Η PSG προκρίθηκε ως νικήτρια του ομίλου. μπροστά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και η Ντόρτμουντ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Μπαρτσελόνα στη ζώνη της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατέληξαν σε αυτόν τον γύρο.

Όλα τα γκολ σημειώθηκαν σε λιγότερο από 10 λεπτά. Το πρώτος σκόρερ είναι Erling Haaland στο 68ο λεπτό, μετά από καλή ομαδική κίνηση. Η σέντρα του Ραφαέλ Γκερέιρο προς τον Χακίμι συγκρούστηκε με τον Μαρκίνιος, αλλά το ριμπάουντ έπεσε στον Νορβηγό, ο οποίος με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 75ο λεπτό, ο Mbappé πραγματοποίησε μια ενδιαφέρουσα ατομική κίνηση. για να βρει τον Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος σούταρε μπροστά από το τέρμα για να ισοφαρίσει. Η χαρά ήταν σύντομη, ωστόσο, καθώς δύο λεπτά αργότερα, ο σκανδιναβικός γίγαντας επανέφερε το προβάδισμα της Ντόρτμουντ με τον με πάσα του Τζιο Ρέινα. Το Σάιμποργκ με σουτ από την άκρη της περιοχής έκανε το 2-1.

PSG 2-0 Dortmund 11/3/2020

Η ρεβάνς παίχτηκε με τους Γάλλους να πρέπει να πετύχουν μια ανατροπή.

Έπαιζαν χωρίς κοινό, επειδή ήταν στο πλαίσιο της αρχή της πανδημίας COVID 19. Qι περίπου δύο χιλιάδες ultras έδειξαν την υποστήριξή τους έξω από το στάδιο με πυροτεχνήματα και συνθήματα. Η PSG είχε καταφέρει λοιπόν να κερδίσει την υποστήριξη των οπαδών της.

Στο 28ο λεπτό, ήρθε η πρώτη χαρά. Ένα κόρνερ από τα δεξιά ήταν από τον Ángel Di María ο οποίος έβγαλε τη σέντρα στην περιοχή του πέναλτι, όπου ο βρήκε τον Νεϊμάρ Τζούνιορ μόνο του. Το μόνο που είχε να κάνει ο Βραζιλιάνος ήταν να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για να περάσει η ομάδα του με διαφορά τερμάτων.

Ακόμα κι έτσι όμως, δεν αρκέστηκαν σε αυτό το μικρό πλεονέκτημα. Έψαχναν ένα δεύτερο γκολ για να καθησυχάσουν τους εαυτούς τους. Ήταν στον πίνακα των σκόρερ λίγο πριν το ημίχρονο.

Η χαμηλή σέντρα του Pablo Sarabia από θέση κοντά στην άκρη της περιοχής του πέναλτι, αφού η μπάλα είχε απομακρυνθεί από τον τερματοφύλακα, αποκρούστηκε σωστά. Εκτροπή, βρήκε τον Χουάν Μπερνάτ ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα Roman Bürki.

PSG 2-0 Dortmund 19/9/2023

Αυτή ήταν η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο συλλόγων και σήμαινε την έναρξη της σεζόν 2023-24 του Τσάμπιονς Λιγκ και για τις δύο ομάδες. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε, όχι μόνο οι εμφανίσεις της Ντόρτμουντ, η οποία κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στην κορυφή του ομίλου του θανάτου.

Και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, η PSG ήταν αυτή που πήρε το παιχνίδι από το λαιμό της. για να ανοίξει το σκορ.

Μια επίθεση στη δεξιά πλευρά από τον Ousmane Dembélé ήταν τερματίστηκε από τον Kylian Mbappé. Το σουτ χτύπησε στο χέρι του Νίκλας Σούλε και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι χωρίς δισταγμό. Ο Ντονατέλο δεν έκανε κανένα λάθος στο 49ο λεπτό. Το διαγώνιο σουτ του ήταν τόσο δυνατό που ο τερματοφύλακας Gregor Köbel το έχασε, παρόλο που μάντεψε ότι ήταν η πρόθεσή του.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 57ο λεπτό με ομαδικό γκολ. Ο Βιτίνια μπαίνει στην περιοχή αφού τρέξει από αριστερά προς τα δεξιά. Στη συνέχεια έπαιξε ένα ένα-δύο με τον Achraf Hakimi, ο οποίος πήρε την μπάλα μπροστά από την εστία, έπιασε έναν από τους παίκτες στη γραμμή του με γάντζο και τελείωσε με ένα σουτ με το εξωτερικό του ποδιού του στο μακρινό δοκάρι του τερματοφύλακα.

Paris Saint-Germain news: Paris Saint-Germain news: Paris Saint-Germain news: Paris Saint-Germain news: Paris Saint-Germain news: